0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort s ganache a šampaňským krémem

Čokoládový dort s ganache a šampaňským krémem

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

korpus: 6vajec,150g masla,160g cukru moucka,150g cokolady(vice procentni obsah kakaa),3 lzice kakaa.150g hladke mouky.
ganache:200g hořke cokolady,150ml smetany33%
krem:4zloutky,55g cukru,100ml sampanskeho nebo sektu.250g mascarpone.
ovoce,suseny ibisek na ozdobu
Upeceme korpus ve vymazane forme o prumeru 26cm,v troube vyhrate na 170°. utreme maslo s polovinou cukru do peny.pridavame zloutky a jeden po druhem zaslehame.vyslehame bilky se zbytkem cukru a postupne metlou zamichame do maslove smesi spolu s prosatou moukou smichanou s kakaem.smes dame do formy a peceme. Pripravime ganache:ohrejeme smetanu a horkou ji prelejeme rozlamanou cokoladu v misce.opatrne michame do uplneho rozpusteni. Krem:ve vodni lazni slehame vino se zloutky a cukrem do peny.nechame vychladnout a opatrne smichame s mascarpone,ktere jsme predtim jen lehce rozmichali a provzdusnili. Korpus 2x prorizneme.1.navrstvime ganache.polozime druhy(prostredni)plat a pomazeme sampanskym kremem(silna vstrva)posadime vrchni dil korpusu.cely dort pomazeme zbylou ganazi. ozdobime podle fantazie.ja pouzila suseny slazeny ibisek.idealni jsou i cerstve jahody,maliny a pod.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč