Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Čokoládový dort s ganache a šampaňským krémem

Popis receptu: 
Čokoládový korpus plněný ganáží a krémem se šampaňským vínem
Autor: Michaela Kudlackova
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    korpus: 6vajec,150g masla,160g cukru moucka,150g cokolady(vice procentni obsah kakaa),3 lzice kakaa.150g hladke mouky. ganache:200g hořke cokolady,150ml smetany33% krem:4zloutky,55g cukru,100ml sampanskeho nebo sektu.250g mascarpone. ovoce,suseny ibisek na ozdobu

Příprava jídla

Upeceme korpus ve vymazane forme o prumeru 26cm,v troube vyhrate na 170°. utreme maslo s polovinou cukru do peny.pridavame zloutky a jeden po druhem zaslehame.vyslehame bilky se zbytkem cukru a postupne metlou zamichame do maslove smesi spolu s prosatou moukou smichanou s kakaem.smes dame do formy a peceme. Pripravime ganache:ohrejeme smetanu a horkou ji prelejeme rozlamanou cokoladu v misce.opatrne michame do uplneho rozpusteni. Krem:ve vodni lazni slehame vino se zloutky a cukrem do peny.nechame vychladnout a opatrne smichame s mascarpone,ktere jsme predtim jen lehce rozmichali a provzdusnili. Korpus 2x prorizneme.1.navrstvime ganache.polozime druhy(prostredni)plat a pomazeme sampanskym kremem(silna vstrva)posadime vrchni dil korpusu.cely dort pomazeme zbylou ganazi. ozdobime podle fantazie.ja pouzila suseny slazeny ibisek.idealni jsou i cerstve jahody,maliny a pod.
REKLAMA

Přidat komentář