Čokoládový dort s ganache a šampaňským krémem

Čokoládový dort s ganache a šampaňským krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

korpus: 6vajec,150g masla,160g cukru moucka,150g cokolady(vice procentni obsah kakaa),3 lzice kakaa.150g hladke mouky.
ganache:200g hořke cokolady,150ml smetany33%
krem:4zloutky,55g cukru,100ml sampanskeho nebo sektu.250g mascarpone.
ovoce,suseny ibisek na ozdobu
Upeceme korpus ve vymazane forme o prumeru 26cm,v troube vyhrate na 170°. utreme maslo s polovinou cukru do peny.pridavame zloutky a jeden po druhem zaslehame.vyslehame bilky se zbytkem cukru a postupne metlou zamichame do maslove smesi spolu s prosatou moukou smichanou s kakaem.smes dame do formy a peceme. Pripravime ganache:ohrejeme smetanu a horkou ji prelejeme rozlamanou cokoladu v misce.opatrne michame do uplneho rozpusteni. Krem:ve vodni lazni slehame vino se zloutky a cukrem do peny.nechame vychladnout a opatrne smichame s mascarpone,ktere jsme predtim jen lehce rozmichali a provzdusnili. Korpus 2x prorizneme.1.navrstvime ganache.polozime druhy(prostredni)plat a pomazeme sampanskym kremem(silna vstrva)posadime vrchni dil korpusu.cely dort pomazeme zbylou ganazi. ozdobime podle fantazie.ja pouzila suseny slazeny ibisek.idealni jsou i cerstve jahody,maliny a pod.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit