0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

čokoládový dort s visnemi

čokoládový dort s visnemi

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Suroviny

kakaový korpus o průměru 20 cm:

150 g cukru krupice

6 vajec

70 hladke mouky

50 polohrubé mouky

50 kakaa

80 oleje

višnová naplň:

višnový kompot

čokoládová krém:

2 mascarpone

300g hořké čokolády

1 tvaroh ve vaničče

1 smetana na šlehání 33%

poleva na dort:

100 hořké čokolády

100g smetany na šlehání

1.Nejprve si upeču korpus.Jako první si vyšlehám bílky s cukrem do tuhé hmoty.Mezitím metličkou rozšlehám žloutky, do kterých postupně nalévám olej.Žloutkovou směs přileju do vyšlehaných bílků a opatrně stěrkou zamíchám.Naposled do hmoty přisypu prosátou mouku s kakae a přáškem do pečiva.Těsto rozdělim a naliju bud do dvou 17cm forem na dort nebo do jedné 20cm formy a peču na 185 20min poté snížím teplotu na 160 a cca 10 dopékám.Hotové těsto zkontroluji špejlí.Poté nechám korpusy vychladnou a připravím si krém.

2.Na krém smíchám mascarpone,tvaroh,slehacku a mouckový cukr.Vyšlehám do nadýchanýho krému, do kterého postupně přimíchám rozpuštěnou čokoládu.

3.Na konec sestavím dort.Korpus rozkrojím a plním hotovým krémem, na který pokladám višně.

4. Ve finále celý dort poleju čokoládovou polevou a zdobím bonbony,pusinkami.Na polevu ohřeju smetanu na šlehámí a naliju ji na rozlámanou čokoládu.Nechám povolit a rozmíchám do hladké směsy.

Autor: wenclovap

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč