Suroviny
kakaový korpus o průměru 20 cm:
150 g cukru krupice
6 vajec
70 hladke mouky
50 polohrubé mouky
50 kakaa
80 oleje
višnová naplň:
višnový kompot
čokoládová krém:
2 mascarpone
300g hořké čokolády
1 tvaroh ve vaničče
1 smetana na šlehání 33%
poleva na dort:
100 hořké čokolády
100g smetany na šlehání
1.Nejprve si upeču korpus.Jako první si vyšlehám bílky s cukrem do tuhé hmoty.Mezitím metličkou rozšlehám žloutky, do kterých postupně nalévám olej.Žloutkovou směs přileju do vyšlehaných bílků a opatrně stěrkou zamíchám.Naposled do hmoty přisypu prosátou mouku s kakae a přáškem do pečiva.Těsto rozdělim a naliju bud do dvou 17cm forem na dort nebo do jedné 20cm formy a peču na 185 20min poté snížím teplotu na 160 a cca 10 dopékám.Hotové těsto zkontroluji špejlí.Poté nechám korpusy vychladnou a připravím si krém.
2.Na krém smíchám mascarpone,tvaroh,slehacku a mouckový cukr.Vyšlehám do nadýchanýho krému, do kterého postupně přimíchám rozpuštěnou čokoládu.
3.Na konec sestavím dort.Korpus rozkrojím a plním hotovým krémem, na který pokladám višně.
4. Ve finále celý dort poleju čokoládovou polevou a zdobím bonbony,pusinkami.Na polevu ohřeju smetanu na šlehámí a naliju ji na rozlámanou čokoládu.Nechám povolit a rozmíchám do hladké směsy.