čokoládový dort s visnemi

čokoládový dort s visnemi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

kakaový korpus o průměru 20 cm:

150 g cukru krupice

6 vajec

70 hladke mouky

50 polohrubé mouky

50 kakaa

80 oleje

višnová naplň:

višnový kompot

čokoládová krém:

2 mascarpone

300g hořké čokolády

1 tvaroh ve vaničče

1 smetana na šlehání 33%

poleva na dort:

100 hořké čokolády

100g smetany na šlehání

1.Nejprve si upeču korpus.Jako první si vyšlehám bílky s cukrem do tuhé hmoty.Mezitím metličkou rozšlehám žloutky, do kterých postupně nalévám olej.Žloutkovou směs přileju do vyšlehaných bílků a opatrně stěrkou zamíchám.Naposled do hmoty přisypu prosátou mouku s kakae a přáškem do pečiva.Těsto rozdělim a naliju bud do dvou 17cm forem na dort nebo do jedné 20cm formy a peču na 185 20min poté snížím teplotu na 160 a cca 10 dopékám.Hotové těsto zkontroluji špejlí.Poté nechám korpusy vychladnou a připravím si krém.

2.Na krém smíchám mascarpone,tvaroh,slehacku a mouckový cukr.Vyšlehám do nadýchanýho krému, do kterého postupně přimíchám rozpuštěnou čokoládu.

3.Na konec sestavím dort.Korpus rozkrojím a plním hotovým krémem, na který pokladám višně.

4. Ve finále celý dort poleju čokoládovou polevou a zdobím bonbony,pusinkami.Na polevu ohřeju smetanu na šlehámí a naliju ji na rozlámanou čokoládu.Nechám povolit a rozmíchám do hladké směsy.

Autor: wenclovap

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit