čokoládový dort s visnemi

čokoládový dort s visnemi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

kakaový korpus o průměru 20 cm:

150 g cukru krupice

6 vajec

70 hladke mouky

50 polohrubé mouky

50 kakaa

80 oleje

višnová naplň:

višnový kompot

čokoládová krém:

2 mascarpone

300g hořké čokolády

1 tvaroh ve vaničče

1 smetana na šlehání 33%

poleva na dort:

100 hořké čokolády

100g smetany na šlehání

1.Nejprve si upeču korpus.Jako první si vyšlehám bílky s cukrem do tuhé hmoty.Mezitím metličkou rozšlehám žloutky, do kterých postupně nalévám olej.Žloutkovou směs přileju do vyšlehaných bílků a opatrně stěrkou zamíchám.Naposled do hmoty přisypu prosátou mouku s kakae a přáškem do pečiva.Těsto rozdělim a naliju bud do dvou 17cm forem na dort nebo do jedné 20cm formy a peču na 185 20min poté snížím teplotu na 160 a cca 10 dopékám.Hotové těsto zkontroluji špejlí.Poté nechám korpusy vychladnou a připravím si krém.

2.Na krém smíchám mascarpone,tvaroh,slehacku a mouckový cukr.Vyšlehám do nadýchanýho krému, do kterého postupně přimíchám rozpuštěnou čokoládu.

3.Na konec sestavím dort.Korpus rozkrojím a plním hotovým krémem, na který pokladám višně.

4. Ve finále celý dort poleju čokoládovou polevou a zdobím bonbony,pusinkami.Na polevu ohřeju smetanu na šlehámí a naliju ji na rozlámanou čokoládu.Nechám povolit a rozmíchám do hladké směsy.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit