Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (4x)
3. 4. 2018
Dva v jednom
Dva v jednom


Snadné
< 60 min
5,0 (4x)

Dno kulaté dortové formy o průměru 24cm vyložíme papírem na pečení a stěny potřeme máslem.

V mixéru rozdrtíme sušenky, přidáme oříšky, máslo a rum. Směs upěchujeme na dno formy a vložíme do lednice.

Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Ve velké míse promixujeme sýr Philadelphia, creme fraiche, kukuřičný škrob a osladíme cukrem nebo jiným sladidlem podle naší chuti.

Přidáme: pro zimní pečenou verzi 4 vejce

nebo

pro letní nepečenou verzi 400ml vyšlehané šlehačky

Na sušenkový základ vlijeme polovinu náplně.

Do zbytku přidáme 2/3 rozpuštěné čokolády a promícháme. Z této čokoládové hmoty použijeme opět polovinu. Lehce ji rozetřeme na bílý základ.

Ve středu dortu vytvoříme lžící důlek a do něj vložíme velkou lžíci „nutely“

Smícháme zbytek hmoty v míse se zbytkem rozpuštěné čokolády a lehce rozetřeme na povrch

Pro pečenou verzi umístíme dortu na pekáček s horkou vodou a pečeme cca 45min. na 150°C, pak necháme 15min. dojít v zavřené troubě. Vychladlý koláč potřeme glazurou z grogu. Na tu svaříme 75ml rumu a 75ml vody, 3 lžíce cukru, šťávu a kůru z ½ citronu, ½ sáčku dortového želé a nalijeme na vychladlý dort a necháme ztuhnout. Tuto verzi můžeme udělat pouze z čokoládového krému vmícháním veškeré čokolády hned na začátku.

Letní nepečenou verzi necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc. Povrch posypeme mandlovými plátky.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu