Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Dva v jednom

Popis receptu: 

Kdo by nemiloval když se snoubí luxus s jednoduchostí? Já rozhodně ano. Proto mám osvědčený jeden recept na dvě různé lahůdky - pro zahřátí zimní pečený a pro osvěžení letní nepečený. 

Autor: Lenka Fotrová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus:

    150g čokoládovo-oříškové sušenky

    75g pražených posekaných lískových oříšků

    50g rozpuštěného másla

    1 lžička rumu

    Náplň:

    200g kvalitní hořké čokolády ​rozpuštěné

    375g Philadelphia

    1 creme fraiche nebo hustá kysaná smetana

    1 lžíce kukuřičného škrobu

    Sladidlo dle chuti – cukr, stévie, xylitol apod.

    Pro pečenou verzi  4 vejce nebo pro nepečenou verzi 400ml vyšlehané šlehačky

    Lžíce kvalitní "nutely"

    Glazura:

    75 ml vody

    75 ml rumu

    3 lžíce cukru nebo jiného sladidla

    šťáva a kůra z poloviny citronu

    polovinu sáčku čirého dortového želé 

     

    mandlové plátky

Příprava jídla

Dno kulaté dortové formy o průměru 24cm vyložíme papírem na pečení a stěny potřeme máslem.

V mixéru rozdrtíme sušenky, přidáme oříšky, máslo a rum. Směs upěchujeme na dno formy a vložíme do lednice.

Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Ve velké míse promixujeme sýr Philadelphia, creme fraiche, kukuřičný škrob a osladíme cukrem nebo jiným sladidlem podle naší chuti.

Přidáme: pro zimní pečenou verzi 4 vejce

nebo

pro letní nepečenou verzi 400ml vyšlehané šlehačky

Na sušenkový základ vlijeme polovinu náplně.

Do zbytku přidáme 2/3 rozpuštěné čokolády a promícháme. Z této čokoládové hmoty použijeme opět polovinu. Lehce ji rozetřeme na bílý základ.

Ve středu dortu vytvoříme lžící důlek a do něj vložíme velkou lžíci „nutely“

Smícháme zbytek hmoty v míse se zbytkem rozpuštěné čokolády a lehce rozetřeme na povrch

Pro pečenou verzi umístíme dortu na pekáček s horkou vodou a pečeme cca 45min. na 150°C, pak necháme 15min. dojít v zavřené troubě. Vychladlý koláč potřeme glazurou z grogu. Na tu svaříme 75ml rumu a 75ml vody, 3 lžíce cukru, šťávu a kůru z ½ citronu, ½ sáčku dortového želé a nalijeme na vychladlý dort a necháme ztuhnout. Tuto verzi můžeme udělat pouze z čokoládového krému vmícháním veškeré čokolády hned na začátku.

Letní nepečenou verzi necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc. Povrch posypeme mandlovými plátky.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
lahodné

Přidat komentář