0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dva v jednom

Dva v jednom

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:

150g čokoládovo-oříškové sušenky

75g pražených posekaných lískových oříšků

50g rozpuštěného másla

1 lžička rumu

Náplň:

200g kvalitní hořké čokolády ​rozpuštěné

375g Philadelphia

1 creme fraiche nebo hustá kysaná smetana

1 lžíce kukuřičného škrobu

Sladidlo dle chuti – cukr, stévie, xylitol apod.

Pro pečenou verzi  4 vejce nebo pro nepečenou verzi 400ml vyšlehané šlehačky

Lžíce kvalitní "nutely"

Glazura:

75 ml vody

75 ml rumu

3 lžíce cukru nebo jiného sladidla

šťáva a kůra z poloviny citronu

polovinu sáčku čirého dortového želé 

 

mandlové plátky

Dno kulaté dortové formy o průměru 24cm vyložíme papírem na pečení a stěny potřeme máslem.

V mixéru rozdrtíme sušenky, přidáme oříšky, máslo a rum. Směs upěchujeme na dno formy a vložíme do lednice.

Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Ve velké míse promixujeme sýr Philadelphia, creme fraiche, kukuřičný škrob a osladíme cukrem nebo jiným sladidlem podle naší chuti.

Přidáme: pro zimní pečenou verzi 4 vejce

nebo

pro letní nepečenou verzi 400ml vyšlehané šlehačky

Na sušenkový základ vlijeme polovinu náplně.

Do zbytku přidáme 2/3 rozpuštěné čokolády a promícháme. Z této čokoládové hmoty použijeme opět polovinu. Lehce ji rozetřeme na bílý základ.

Ve středu dortu vytvoříme lžící důlek a do něj vložíme velkou lžíci „nutely“

Smícháme zbytek hmoty v míse se zbytkem rozpuštěné čokolády a lehce rozetřeme na povrch

Pro pečenou verzi umístíme dortu na pekáček s horkou vodou a pečeme cca 45min. na 150°C, pak necháme 15min. dojít v zavřené troubě. Vychladlý koláč potřeme glazurou z grogu. Na tu svaříme 75ml rumu a 75ml vody, 3 lžíce cukru, šťávu a kůru z ½ citronu, ½ sáčku dortového želé a nalijeme na vychladlý dort a necháme ztuhnout. Tuto verzi můžeme udělat pouze z čokoládového krému vmícháním veškeré čokolády hned na začátku.

Letní nepečenou verzi necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc. Povrch posypeme mandlovými plátky.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč