Dvojvrstvový čoko-kokosový cheesecake

Dvojvrstvový čoko-kokosový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

- 120 g maslových sušienok
- 80 g masla
- 1 vanilkový struk
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 800 g syra Philadelphia
- 100 g horkej čokolády
- štipka soli
- 40 g strúhaného kokosu
- 60 g vanilínového cukru
- 100 g čerstvých malín

 

1. Sušienky najemno rozmixujeme. Priamo do procesora pridáme na kúsky nakrájané maslo, semiačka z vanilkového struku, škoricu a opäť mixujeme, kým sa všetky suroviny neprepoja.
2. Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie nasypeme sušienkovú zmes a dôkladne rovnomerne utlačíme. 
3. Základ cheesecakeu pečieme 10 minút pri 180 °C. 
4. 400 g syra Philadelphia zmiešame s roztopenou čokoládou, štipkou soli a 10 g vanilínového cukru.
5. V ďalšej miske zmiešame 400 g syra Philadelphia s kokosom a 50 g vanilínového cukru. 
6. Na vychladnutý základ nanesieme čokoládovú vrstvu, na ňu nanesieme kokosovú vrstvu.
7. Pečieme pri 170 °C 40-45 minút. 
8. Cheesecake necháme úplne vychladnúť a dozdobíme ho roztopenou čokoládou a čerstvými malinami. 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit