Suroviny
Ingredience na dort dělaný v 26 cm kulaté formě.
Na korpus:
250 gr kakaových sušenek(použil jsem Zlaté derby)
70-90 gr rozpuštěného másla
Na espresso cheesecake:
5ks 125 gr balení sýru Philadephia
250gr mascarpone
100gr smetany ke šlehání 31%
1 lžíce kukuřičného škrobu
150gr třtinového cukru (záleží na Vás, jak moc chcete "kávovou" chuť mít hořkou)
kvalitní double espresso,vychladlé(asi 60ml tekutiny)
1lžíce instantní kávy
3ks vejce + extra žloutek
špetka soli
Na vanilkový krém:
450 gr smetany ke šlehání 31%
600gr mascarpone
2ks vanilkový cukr
1 lžička sušené vanilky( lze použít i zrníčka ze 2 lusků)
4,5 plátků želatiny
5 lžic tekutého medu( lze rozehřát v mikrovlnce)
bílý cukr na doslazení
Na Mocha krém na zdobení:
200gr změklého másla
3lžíce moučkového cukru
silné espresso,vychlazené( asi 30ml tekutiny)
Na ozdobení:
pražená zrnka kávy
kávová zrna v čokoládě
pekanové ořechy