0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Esterházy v slávnostnom - 15.narodeniny Apetit

Esterházy v slávnostnom - 15.narodeniny Apetit

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Cesto:

400 g bielka

400g práškový cukor

400g lieskové orechy

25 g hladká múka

2ks vanilkový cukor

1 čajový lyžička kakao

1 čajová lyžička škorica

1 polievková lyžica citrónová šťava

štipka soli

Krém:

6dl mlieko

250 g jemný kryštálový cukor

5 ks vajíčka

65 g vanilkový puding v prášku

3 ks vanilkový cukor

500 g maslo

Cointreau 2 polievkové lyžice

Vanilkový extrakt - 1 čajová lyžička

Jemný marhuľový lekvár na potretie korpusov

Lieskové orechy pomelieme, na suchom plechu opečiem v rúre - 160 st. C cca 10 minút, premiešavame.

Bielky vyšľaháme na pevnú penu postupným  pridávaním cukru a vanilkového cukru. Do tuhého snehu pomaly pridávame opražené oriešky, múku, kakao, škoricu a citrónvú štavu, soľ.

Na papier na pečenie si nakreslíme kruhy v priemere, akú tortu plánujeme vytvoriť. Rp je pre preimer 26 cm a 6 tortových plátov. Torta na obrázku má neštandardný tvar priemeru 12 cm.

Cesto rozotrieme na papier, pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 160 st. C 7 minút, potom pri teplote 145 st- C ešte ďalších 20 minút.  po upečení stiahneme z plátu papier na pečenie, pekne obkrojíme napr. podľa taniera vyhovujúceho priemeru. Upečené pláty sú pomerne tvrdé, po naplnení krémov však zmäknú.

Na krém si oddelíme 3 dl mlieka, nasypeme kryštálový cukor, vanilkový cukor, privedieme do varu. Vo zvyšných 3 dl mlieka  dobre rozmiešame pudingový prášok, žĺtka a vlejeme do vriaceho sladkého mlieka. Povaríme do zhustnutia, na záver pridáme vanilkový extrakt.

 Zmäknuté maslo vyšľaháme, postupne pridávame vychladnutý puding a Cointreau.

Skladanie torty:

Každý plát potrieme tenučkou vrstvou zohriateho jemného marhuľového lekváru,  vrstvou krému, opakujeme.

Môžeme si odložiť časť krému na potretie torty, ja som tortu zdobila swiss meringue vanilkovým krémom, farebnými perličkami a ozdobami z isomaltu.

 

Autor: Tasso

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč