1. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečícím papírem. Makronky rozdrťte na kuchyňském vále válečkem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Drobečkovou směs upěchujte rukou do dortové formy do výšky cca 1 cm pod okraj.
2. Troubu předehřejte na 170 stupňů Celsia. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni.
3. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Ve smetaně rozpusťte instantní kávu a doměkka ji ušlehejte. Ve velké míse utřete dohladka smetanový sýr PHILADELPHIA s cukrem a vejci. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a želatinu a třete dokud není směs hladká. Jemně vmíchejte ušlehanou kávovou smetanu.
4. Nalijte čokoládovou sýrovou náplň na korpus z drobtů a rovnoměrně rozetřete, aby byl povrch hladký. Pečte 1 hodinu. Po upečení nechte ve formě vychladnou, poté vychlaďte v lednici nejlépe přes noc.
5. Ze ztuhlého dortu odstraňte pečící papír a přeneste ho na mísu. Povrch lehce pocukrujte prosátým moučkovým cukrem, ozdobte drobným ovocem (např. černý rybíz nebo maliny) a předem připravenými čokoládovými lístky.