


recept
s Philadelphia
Kávovo čokoládový cheesecake
Chuť kávy a čokolády patří jednoznačně k sobě, zvláště pak spolu s chutí smtanového sýra PHILADELPHIA. Kávovo čokoládový cheesecake nejenže krásně vypadá a fantasticky chutná, ale jeho příprava je tak jednoduchá, že ho zvládne upéct každá hospodyňka.
Ingredience
- 315 g mandlových makronek, event. mandlových sušenek Amarettini
- 100 g změklého másla
- 175 g čokolády na vaření
- 875 g, tj. 7 balení po 125 g, smetanového sýra PHILADELPHIA
- 140 g cukru krupice
- 3 vejce
- 4 plátky plátkové želatiny
- 250 ml smetany na šlehání
- 1 - 2 lžíce práškové instantní kávy
- moučkový cukr, ovoce, čokoládové lístky na ozdobu
Příprava jídla
1. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečícím papírem. Makronky rozdrťte na kuchyňském vále válečkem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Drobečkovou směs upěchujte rukou do dortové formy do výšky cca 1 cm pod okraj.
2. Troubu předehřejte na 170 stupňů Celsia. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni.
3. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Ve smetaně rozpusťte instantní kávu a doměkka ji ušlehejte. Ve velké míse utřete dohladka smetanový sýr PHILADELPHIA s cukrem a vejci. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a želatinu a třete dokud není směs hladká. Jemně vmíchejte ušlehanou kávovou smetanu.
4. Nalijte čokoládovou sýrovou náplň na korpus z drobtů a rovnoměrně rozetřete, aby byl povrch hladký. Pečte 1 hodinu. Po upečení nechte ve formě vychladnou, poté vychlaďte v lednici nejlépe přes noc.
5. Ze ztuhlého dortu odstraňte pečící papír a přeneste ho na mísu. Povrch lehce pocukrujte prosátým moučkovým cukrem, ozdobte drobným ovocem (např. černý rybíz nebo maliny) a předem připravenými čokoládovými lístky.
Přidat komentář