Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Kávovo čokoládový cheesecake

Popis receptu: 

Chuť kávy a čokolády patří jednoznačně k sobě, zvláště pak spolu s chutí smtanového sýra PHILADELPHIA. Kávovo čokoládový cheesecake nejenže krásně vypadá a fantasticky chutná, ale jeho příprava je tak jednoduchá, že ho zvládne upéct každá hospodyňka.

Autor: Lucie Aubrechtová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    • 315 g mandlových makronek, event. mandlových sušenek Amarettini
    • 100 g změklého másla
    • 175 g čokolády na vaření
    • 875 g, tj. 7 balení po 125 g, smetanového sýra PHILADELPHIA
    • 140 g cukru krupice
    • 3 vejce
    • 4 plátky plátkové želatiny
    • 250 ml smetany na šlehání
    • 1 - 2 lžíce práškové instantní kávy
    • moučkový cukr, ovoce, čokoládové lístky na ozdobu

Příprava jídla

1. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečícím papírem. Makronky rozdrťte na kuchyňském vále válečkem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Drobečkovou směs upěchujte rukou do dortové formy do výšky cca 1 cm pod okraj.

2. Troubu předehřejte na 170 stupňů Celsia. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni.

3. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Ve smetaně rozpusťte instantní kávu a doměkka ji ušlehejte. Ve velké míse utřete dohladka smetanový sýr PHILADELPHIA s cukrem a vejci. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a želatinu a třete dokud není směs hladká. Jemně vmíchejte ušlehanou kávovou smetanu.

4. Nalijte čokoládovou sýrovou náplň na korpus z drobtů a rovnoměrně rozetřete, aby byl povrch hladký. Pečte 1 hodinu. Po upečení nechte ve formě vychladnou, poté vychlaďte v lednici nejlépe přes noc.

5. Ze ztuhlého dortu odstraňte pečící papír a přeneste ho na mísu. Povrch lehce pocukrujte prosátým moučkovým cukrem, ozdobte drobným ovocem (např. černý rybíz nebo maliny) a předem připravenými čokoládovými lístky.

REKLAMA

Přidat komentář