Kávovo čokoládový cheesecake

Kávovo čokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  • 315 g mandlových makronek, event. mandlových sušenek Amarettini
  • 100 g změklého másla
  • 175 g čokolády na vaření
  • 875 g, tj. 7 balení po 125 g, smetanového sýra PHILADELPHIA
  • 140 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 4 plátky plátkové želatiny
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 1 - 2 lžíce práškové instantní kávy
  • moučkový cukr, ovoce, čokoládové lístky na ozdobu

1. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečícím papírem. Makronky rozdrťte na kuchyňském vále válečkem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Drobečkovou směs upěchujte rukou do dortové formy do výšky cca 1 cm pod okraj.

2. Troubu předehřejte na 170 stupňů Celsia. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni.

3. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Ve smetaně rozpusťte instantní kávu a doměkka ji ušlehejte. Ve velké míse utřete dohladka smetanový sýr PHILADELPHIA s cukrem a vejci. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a želatinu a třete dokud není směs hladká. Jemně vmíchejte ušlehanou kávovou smetanu.

4. Nalijte čokoládovou sýrovou náplň na korpus z drobtů a rovnoměrně rozetřete, aby byl povrch hladký. Pečte 1 hodinu. Po upečení nechte ve formě vychladnou, poté vychlaďte v lednici nejlépe přes noc.

5. Ze ztuhlého dortu odstraňte pečící papír a přeneste ho na mísu. Povrch lehce pocukrujte prosátým moučkovým cukrem, ozdobte drobným ovocem (např. černý rybíz nebo maliny) a předem připravenými čokoládovými lístky.

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit