Kokosový cheesecake

Kokosový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

120 g sušienok

60 g rozpusteného masla

Krém:

400 g syr philadelphia

120 g kryštálového cukru

200 g kyslej smotany

150 ml smotany na šľahanie

2 vajcia

2 lyžice zlatého klasu

2 lyžice kokosu

vanilkový struk

2/4 citrónovej šťavy

Poleva:

200 g maliny

40 g kryštálového cukru

2 lyžice vody

Rúru si predhrejeme na 180°C stupňov. Sušienky rozdrvíme a spojíme s rozpusteným maslom. S hmotou vystelieme tortovú formu o priemere 18 cm.

Syr philadelphia zmiešanie s kryštálovým cukrom a kyslou smotanou. Do zmeny pridáme smotanu na šľahanie a zľahka zamiešame. Na záver pridáme zlatý klas, vanilkový struk, šťavu z citróna a kokos. Zmes jemne zamiešame a nalejeme do pripravenej formy.

Okraj tortovej formy obalíme alobalom. Pripravený cheesecake pečieme v rúre na 180°C 30 minút a následne znížime teplotu na 150°C a pečieme ďalších 30 minút. Po upečení necháme cheesecake v rúre oddychovať ešte hodinu. Následne necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 5 hodín.

Maliny, cukor a vodu nasypeme do misky. Misku prikryjeme kuchynskou fóliou a dáme na 4 minúty do mikrovlnej rúry. Takto pripravenú zmes použijeme pri servírovaní dezertu.

Dobrú chuť :)

TIP: cheesecake pečieme na plechu podliatom vodou.

Autor: Lubica Hanova

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit