0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosový cheesecake

Kokosový cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

120 g sušienok

60 g rozpusteného masla

Krém:

400 g syr philadelphia

120 g kryštálového cukru

200 g kyslej smotany

150 ml smotany na šľahanie

2 vajcia

2 lyžice zlatého klasu

2 lyžice kokosu

vanilkový struk

2/4 citrónovej šťavy

Poleva:

200 g maliny

40 g kryštálového cukru

2 lyžice vody

Rúru si predhrejeme na 180°C stupňov. Sušienky rozdrvíme a spojíme s rozpusteným maslom. S hmotou vystelieme tortovú formu o priemere 18 cm.

Syr philadelphia zmiešanie s kryštálovým cukrom a kyslou smotanou. Do zmeny pridáme smotanu na šľahanie a zľahka zamiešame. Na záver pridáme zlatý klas, vanilkový struk, šťavu z citróna a kokos. Zmes jemne zamiešame a nalejeme do pripravenej formy.

Okraj tortovej formy obalíme alobalom. Pripravený cheesecake pečieme v rúre na 180°C 30 minút a následne znížime teplotu na 150°C a pečieme ďalších 30 minút. Po upečení necháme cheesecake v rúre oddychovať ešte hodinu. Následne necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 5 hodín.

Maliny, cukor a vodu nasypeme do misky. Misku prikryjeme kuchynskou fóliou a dáme na 4 minúty do mikrovlnej rúry. Takto pripravenú zmes použijeme pri servírovaní dezertu.

Dobrú chuť :)

TIP: cheesecake pečieme na plechu podliatom vodou.

Autor: Lubica Hanova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit