Vanilkové korpusy
Troubu předehřejeme na 170°C a dortové formy vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Bílky ušleháme do tuhé pěny, během šlehání do nich postupně přidáme cukr. Žloutky promícháme s vanilkovým extraktem a zamícháme je do sněhu.
K vejcím prosijeme mouku a opatrně zamícháme.
Nakonec přidáme rozpuštěné, zchladlé máslo a vytvoříme hladké těsto.
Těsto nalijeme do připravené dortové formy a dáme do trouby péct na cca 45 minut – v případě osmi vajec.
Korpus upečeme dozlatova. U menšího korpusu dobu pečení o něco zkrátíme.
Jahodová pěna
Želatinu dáme do misky a zalijeme vodou. Jahody s cukrem dáme do rendlíku a trochu je rozvaříme, pak rozmixujeme ponorným mixérem. Želatinu rozehřejeme. Jakmile je rozpuštěná, vmícháme ji do jahodového pyré.
Nnecháme vychladnout. Ušleháme smetanu na šlehačku. Vychladlé jahody do ní opatrně zamícháme a pěnu necháme zatuhnout, nejlépe přes noc.
Ganache z hořké čokolády
Čokoládu nalámeme do mísy a smetanu zahřejeme k bodu varu. Přelijeme jí čokoládu, neháme 5 minut odstát a poté rozmícháme do hladka.
Ganache necháme vychladnout v lednici.
Ganache z bílé čokolády
Postup je stejný jako u ganache z hořké čokolády.
Lemon curd
Do vodní lázně si dáme misku se žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout.
Poté misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.
Upečené korpusy rozkrojíme každý na 3 díly.
Na spodní díl naneseme jahodovou pěnu:
Na další díl naneseme lemon curd a na něj ganache z hořké čokolády:
Přiklopíme vrchní částí korpusu:
Korpusy vychladíme a natřeme na ně ganache z bílé čokolády.
Opět necháme vychladit.
Rozválíme marcipán a přeneseme ho na každý dort, zahladíme a zase je umístíme do chladu.
Připravíme si královskou glazuru (náhrada bílkové polevy).
Na dort kreslíme kontury květů a lístků, štětečkem navlhčeným vodou každou konturu roztáhneme několika tahy směrem do středu.
Dort sestavíme a dozdobíme čerstvými květinami a stužkou.