Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krajkový narozeninový dort s královskou glazurou

Krajkový narozeninový dort s královskou glazurou

Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

 Vanilkový korpus o průměru 28 cm:

  • 8 vajec (bílky a žloutky zvlášť)

  • vanilkový extrakt

  • 240 g krupicového cukru

  • 266 g hladké mouky

  • 66 g rozpuštěného másla

Vanilkový korpus o průměru cca 20 cm:

  • 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)

  • vanilkový extrakt

  • 150 g krupicového cukru

  • 166 g hladké mouky

  • 42 g rozpuštěného másla

Jahodová pěna

  • 500 g jahod

  • 80 g cukru

  • 500 ml smetany ke šlehání

  • 1 lžíce mleté želatiny k použití za horka

  • 4 lžíce vody

Ganache z hořké čokolády

  • 500 g hořké čokolády

  • 250 g smetany ke šlehání

Ganache z bílé čokolády

  • 450 g bílé čokolády

  • 150 g smetany ke šlehání

Lemon curd

  • 4 žloutky

  • 70 g třtinového cukru

  • 70 ml citrónové šťávy

  • 50 g másla

  • kůra ze 2 bio citrónů, jemně nastrouhat

 

Marcipán na potažení dortů

Bílková poleva na zdobení

Apetit magazín