Letter cheesecake

Letter cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Máslový sušenkový korpus:

600g hladké mouky s velkou špetkou soli

300g moučkového cukru

300g másla

4 žloutky

4 lžíce vody

Krém:

500 ml smetany na šlehání (min 33%) nebo rostlinná

250g sýra Philadelphia

750g Mascarpone

vanilkový cukr a moučkový dle chuti

200g bílé čokolády na dochucení fialové části krému

200g Lemon curdu ( citronový krém ) na dochucení žluté části

žlutá a fialová gelová barva

Na ozdobení:

Pusinky, makronky, marcinové růžičky a srdíčka, jedlé kvítky, oříšky v čokoládě, čokoládky, čerstvé ovoce, ... dle fantazie

 

 

  1.  

 

  •  

 

 

Přípravu dezertu si rozfázujeme: první den připravíme těsto na korpus, v lednici necháme vychladit, druhý den upečeme, druhý nebo až třetí den naplníme krémem a 1-2 dny necháme rozležet :) 

Příprava korpusu:

Z vychlazeného másla a hl.mouky a soli připravíme v robotu drobenku, potom přidáme cukr, žloutky a ledovou vodu. Rychle zpracované hladké těsto zabalíme do folie a dáme přes noc vychladit.

Druhý den vychlazené těsto vyválíme na 5 mm plát mezi dvěma mikrotenovými sáčky, aby se těsto nelepilo, a podle šablony vyřežeme 2 tvary z písmen, číslic nebo srdíčka. Vše 3x. Přeneseme na plechy s pečícím papírem a pečeme na 180-200°C 12-15min podle trouby.

Příprava krému:

Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme Philadelphii a Mascarpone, dle chuti cukr a už jen chvilku šleháme, pozor, snadno se přešlehá. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné zašleháme rozpuštěnou zchládlou bílou čokoládu a fialovou gelovou barvu. Do druhé poloviny zašleháme citronový krém se žlutým gelovým barvivem. Krémy naplníme do dvou stříkacích sáčků se špičkami. 

Dokončení:

Krémy nastříkáme na korpus, barvy střídáme po patrech. Důležité je ničím korpus nemazat a krémem nešetřit, aby korpus pěkně navlhl. Druhý den po rozležení ozdobíme dle vlastní fantazie.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit