Přípravu dezertu si rozfázujeme: první den připravíme těsto na korpus, v lednici necháme vychladit, druhý den upečeme, druhý nebo až třetí den naplníme krémem a 1-2 dny necháme rozležet :)
Příprava korpusu:
Z vychlazeného másla a hl.mouky a soli připravíme v robotu drobenku, potom přidáme cukr, žloutky a ledovou vodu. Rychle zpracované hladké těsto zabalíme do folie a dáme přes noc vychladit.
Druhý den vychlazené těsto vyválíme na 5 mm plát mezi dvěma mikrotenovými sáčky, aby se těsto nelepilo, a podle šablony vyřežeme 2 tvary z písmen, číslic nebo srdíčka. Vše 3x. Přeneseme na plechy s pečícím papírem a pečeme na 180-200°C 12-15min podle trouby.
Příprava krému:
Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme Philadelphii a Mascarpone, dle chuti cukr a už jen chvilku šleháme, pozor, snadno se přešlehá. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné zašleháme rozpuštěnou zchládlou bílou čokoládu a fialovou gelovou barvu. Do druhé poloviny zašleháme citronový krém se žlutým gelovým barvivem. Krémy naplníme do dvou stříkacích sáčků se špičkami.
Dokončení:
Krémy nastříkáme na korpus, barvy střídáme po patrech. Důležité je ničím korpus nemazat a krémem nešetřit, aby korpus pěkně navlhl. Druhý den po rozležení ozdobíme dle vlastní fantazie.