Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Letter cheesecake

Letter cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Máslový sušenkový korpus:

600g hladké mouky s velkou špetkou soli

300g moučkového cukru

300g másla

4 žloutky

4 lžíce vody

Krém:

500 ml smetany na šlehání (min 33%) nebo rostlinná

250g sýra Philadelphia

750g Mascarpone

vanilkový cukr a moučkový dle chuti

200g bílé čokolády na dochucení fialové části krému

200g Lemon curdu ( citronový krém ) na dochucení žluté části

žlutá a fialová gelová barva

Na ozdobení:

Pusinky, makronky, marcinové růžičky a srdíčka, jedlé kvítky, oříšky v čokoládě, čokoládky, čerstvé ovoce, ... dle fantazie

 

 

  1.  

 

  •  

 

 

Přípravu dezertu si rozfázujeme: první den připravíme těsto na korpus, v lednici necháme vychladit, druhý den upečeme, druhý nebo až třetí den naplníme krémem a 1-2 dny necháme rozležet :) 

Příprava korpusu:

Z vychlazeného másla a hl.mouky a soli připravíme v robotu drobenku, potom přidáme cukr, žloutky a ledovou vodu. Rychle zpracované hladké těsto zabalíme do folie a dáme přes noc vychladit.

Druhý den vychlazené těsto vyválíme na 5 mm plát mezi dvěma mikrotenovými sáčky, aby se těsto nelepilo, a podle šablony vyřežeme 2 tvary z písmen, číslic nebo srdíčka. Vše 3x. Přeneseme na plechy s pečícím papírem a pečeme na 180-200°C 12-15min podle trouby.

Příprava krému:

Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme Philadelphii a Mascarpone, dle chuti cukr a už jen chvilku šleháme, pozor, snadno se přešlehá. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné zašleháme rozpuštěnou zchládlou bílou čokoládu a fialovou gelovou barvu. Do druhé poloviny zašleháme citronový krém se žlutým gelovým barvivem. Krémy naplníme do dvou stříkacích sáčků se špičkami. 

Dokončení:

Krémy nastříkáme na korpus, barvy střídáme po patrech. Důležité je ničím korpus nemazat a krémem nešetřit, aby korpus pěkně navlhl. Druhý den po rozležení ozdobíme dle vlastní fantazie.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit