Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Letter cheesecake

Popis receptu: 

Scénář reklamy na sýr Philadelphia :D

Režisér: "Akce, klapka, jedem ;)"

Degustátor hodnotí: "Další zástupce trendy dortíků 2018 určený pro milovníky lehkých svěžích nepřeslazených dezertů, potěší svou krásou, křivkami, plnou chutí... " Labužnicky přívírá oči: "Hmmm, na jazyku se jen rozplývá :) "

Opravdová reakce kamarádky: "To je něco neuvěřitelného. To by mi bylo líto i sníst, jak je to nádherný... Jsi úžasná!" 

Já: "To by bylo škoda nesníst, upeče se další ;) "

Autor: Andrea Haderová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2 tvary 16 - 20 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Máslový sušenkový korpus:

    600g hladké mouky s velkou špetkou soli

    300g moučkového cukru

    300g másla

    4 žloutky

    4 lžíce vody

    Krém:

    500 ml smetany na šlehání (min 33%) nebo rostlinná

    250g sýra Philadelphia

    750g Mascarpone

    vanilkový cukr a moučkový dle chuti

    200g bílé čokolády na dochucení fialové části krému

    200g Lemon curdu ( citronový krém ) na dochucení žluté části

    žlutá a fialová gelová barva

    Na ozdobení:

    Pusinky, makronky, marcinové růžičky a srdíčka, jedlé kvítky, oříšky v čokoládě, čokoládky, čerstvé ovoce, ... dle fantazie

     

     

    1.  

     

    •  

     

     

Příprava jídla

Přípravu dezertu si rozfázujeme: první den připravíme těsto na korpus, v lednici necháme vychladit, druhý den upečeme, druhý nebo až třetí den naplníme krémem a 1-2 dny necháme rozležet :) 

Příprava korpusu:

Z vychlazeného másla a hl.mouky a soli připravíme v robotu drobenku, potom přidáme cukr, žloutky a ledovou vodu. Rychle zpracované hladké těsto zabalíme do folie a dáme přes noc vychladit.

Druhý den vychlazené těsto vyválíme na 5 mm plát mezi dvěma mikrotenovými sáčky, aby se těsto nelepilo, a podle šablony vyřežeme 2 tvary z písmen, číslic nebo srdíčka. Vše 3x. Přeneseme na plechy s pečícím papírem a pečeme na 180-200°C 12-15min podle trouby.

Příprava krému:

Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme Philadelphii a Mascarpone, dle chuti cukr a už jen chvilku šleháme, pozor, snadno se přešlehá. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné zašleháme rozpuštěnou zchládlou bílou čokoládu a fialovou gelovou barvu. Do druhé poloviny zašleháme citronový krém se žlutým gelovým barvivem. Krémy naplníme do dvou stříkacích sáčků se špičkami. 

Dokončení:

Krémy nastříkáme na korpus, barvy střídáme po patrech. Důležité je ničím korpus nemazat a krémem nešetřit, aby korpus pěkně navlhl. Druhý den po rozležení ozdobíme dle vlastní fantazie.

REKLAMA

Přidat komentář