0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letter cheesecake

Letter cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Máslový sušenkový korpus:

600g hladké mouky s velkou špetkou soli

300g moučkového cukru

300g másla

4 žloutky

4 lžíce vody

Krém:

500 ml smetany na šlehání (min 33%) nebo rostlinná

250g sýra Philadelphia

750g Mascarpone

vanilkový cukr a moučkový dle chuti

200g bílé čokolády na dochucení fialové části krému

200g Lemon curdu ( citronový krém ) na dochucení žluté části

žlutá a fialová gelová barva

Na ozdobení:

Pusinky, makronky, marcinové růžičky a srdíčka, jedlé kvítky, oříšky v čokoládě, čokoládky, čerstvé ovoce, ... dle fantazie

 

 

  1.  

 

  •  

 

 

Přípravu dezertu si rozfázujeme: první den připravíme těsto na korpus, v lednici necháme vychladit, druhý den upečeme, druhý nebo až třetí den naplníme krémem a 1-2 dny necháme rozležet :) 

Příprava korpusu:

Z vychlazeného másla a hl.mouky a soli připravíme v robotu drobenku, potom přidáme cukr, žloutky a ledovou vodu. Rychle zpracované hladké těsto zabalíme do folie a dáme přes noc vychladit.

Druhý den vychlazené těsto vyválíme na 5 mm plát mezi dvěma mikrotenovými sáčky, aby se těsto nelepilo, a podle šablony vyřežeme 2 tvary z písmen, číslic nebo srdíčka. Vše 3x. Přeneseme na plechy s pečícím papírem a pečeme na 180-200°C 12-15min podle trouby.

Příprava krému:

Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme Philadelphii a Mascarpone, dle chuti cukr a už jen chvilku šleháme, pozor, snadno se přešlehá. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné zašleháme rozpuštěnou zchládlou bílou čokoládu a fialovou gelovou barvu. Do druhé poloviny zašleháme citronový krém se žlutým gelovým barvivem. Krémy naplníme do dvou stříkacích sáčků se špičkami. 

Dokončení:

Krémy nastříkáme na korpus, barvy střídáme po patrech. Důležité je ničím korpus nemazat a krémem nešetřit, aby korpus pěkně navlhl. Druhý den po rozležení ozdobíme dle vlastní fantazie.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit