Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Levandulovo-čokoládový cheesecake

Popis receptu: 

úžasný čokoládový cheesecake, ovoněný levandulí...je snadný, slavnostní a pořádně krémový

Autor: LENKA ŠTOHANZLOVÁ
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    sušenkový základ:

    50g sv. sušenek

    50g mandlových sušenek typu amaretti

    60g rozpuštěného másla

     

    Suroviny na krém:

    400g čerstvého krémového sýra Philadelphia

    200g mascarpone

    100g rozpuštěné hořké čokolády /70%/

    2 lžíce levandulového sirupu

    100g cukru moučka

    15g kakaa

    100ml “pařížské” smetany ke šlehání /nebo 100ml smetany a pak trochu více kakaa/

    3 vejce

     

    Poleva:

    50ml smetany ke šlehání

    70g mléčné čokolády 35-40%

     

     

    Zdobení:

    50g mascarpone

    100ml pařížské smetany ke šlehání

    drcené pistácie

    čokoládové hobliny

    sirupované třešně Morello

Příprava jídla

Sušenky s rozpuštěným máslem rozmixovat v robotu na mazlavou hmotu. Vysypat na dno menší, kulaté dortové formy o prům. 20cm, upěchovat do pevné konzistence a nechat na chvíli zatuhnout v lednici. 

Troubu vyhřát na 130 st. a do spodní části vložit plech nebo mísu s vodou - vzniklá pára zajistí krémovitost dortu.

Čokoládu nechat rozpustit nad vodní párou a odložit stranou k vychladnutí, zbytek surovin zlehka spojit stěrkou, nebo v robotu do hladkého krému a každé vejce pořádně zapracovat do hmoty. Nakonec vmíchat zchladlou čokoládu. Krém nalít do formy na sušenkový základ a péct do ztuhnutí povrchu, cca 90 minut. Dort nesmí popraskat, ale střed má být lehce třaslavý. Po upečení nechat dort řádně vychladnout a pak vložit přes noc do lednice zatuhnout.

Mléčnou čokoládu na polevu zahřát nad vodní párou a nechat rozpustit. Smetanu přivést téměř k bodu varu, nalít na rozpuštěnou čokoládu a vymíchat stěrkou do hladké, tekuté emulze - jakmile začne tuhnout, ihned polít dort vyndaný z formy a dozdobit noky z mascarpone, vyšlehaným pařížským krémem, sekanými ořechy a třeba i macerovanými třešněmi Morello, které s čokoládě tolik hodí.

Dobrou chuť

REKLAMA

Přidat komentář