0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Makový New York cheesecake

Makový New York cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus :

200-250g maslových sušienok

cca. 80g masla

Plnka :

1 bal. smotanový syr Philadelphia

250g polutučného tvarohu, resp. marcarpone

3 pol. lyžice hladkej múky

vanilkový lusk, resp. vanilková aroma (najlepšie domáca)

citrónová kôra

3 vajíčka

2 dl kyslej smotany

25-30g maku

120-130g cukru

Na dozdobenie :

cca 2dl kyslej smotany

1-2 lyžice cukru

čučoriedky ( borůvky, resp. sezónne ovocie)

rum

1. Trúbu rozohrejeme na 180° a medzičasom si pripravíme korpus. Ak nám nevadia väčšie kúsky v korpuse tak nasypeme sušienky do sáčku a rozdrvíme ich valčekom. V opačnom prípade ich hodíme do mixera. Pridáme roztopené maslo a zmiešame. Poprípade môžme pridať med, resp. cukor. Dno tortovej formy ( 24 cm) vyložíme papierom na pečenie a hmotu rovnomerne roztlačíme. Pečiem cca. 5-10 min.

2. Syr Philadeplhia a tvaroh mixerom vymiešame a postupne pridávame cukor. Dobre vymiešame, pridáme vajíčka, vanilku, citrónovú kôru a primiešame kyslú smotanu. Náplň dobre premiešame a nakoniec pridáme mak.

3. Takto pripravenú náplň necháme odležať asi 5 min, aby sa stratili bublinky. Neskôr náplň vylejeme na pripravený korpus. Takto pripravenú tortu dáme zapiecť do rúry na 160° na 20-30 min. Torta je hotová, keď sa oddeluje od okrajov, ale stred sa ešte jemne natriasa ( ako želatina).

4. Hotový cheesecake necháme vyhladnúť. Medzičasom si pripravíme smotanovú vrstvu, a to tak, že vymiešame smotanu s lyž. cukru (cukor možno vynechať). Ovocie s medom a troškou rumu povaríme, kým nezvnikne hustá zmes. Na vychladnutý cheesecake nanesieme smotanovú vrstvu a ozbodíme ovocnou zmesou. Vložíme do chladničky na min. 2 hodiny.

Autor: Barbara B.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit