0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marakujovo-Vanilkový Cheessecake

Marakujovo-Vanilkový Cheessecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Korpus: Múka 220g

Mandle 30g

Cukor 125

Maslo 125

Soľ - malá čajová lyžička

Šťava z marakuje - 2 polievkové lyžice

Plnka: Kyslá smotana - Jedno veľké balenie 375 g

Philadelphia syr - 250 g

Cukor - 125

Vajíčka - 2

Šťava z marakuje alebo passion fruit - 4 PL

Zlatý klas - 2 PL

Vanilková pasta - 2PL

Vanilkový cukor - 2 sáčky

Biela čokoláda - jedno balenie 100 g 

Marakujové coulis: Marakuja/ Passion fruit

Cukor - 2 PL

Na korpus si zmiešame všetky sypké suroviny, ktoré pomelieme v mlynčeku, premiešame s 80g roztopeného masla a pridáme šťavu z ovocia. Dáme na plech a pečieme cca 20 minút  na 175-180 C, treba si odsledovať kedy bude chytať bledo hnedú farbu. Necháme vychladnúť a znovu pomelieme v mlynčeku a pridáme ešte zvyšné roztopené maslo, možno bude treba aj trošku viac tak aby sa korpus pekne dal pripevniť k tortovej forme. Dáme si papier na pečenie na spodok, ak chcete aj na okraje (ja som nedala) a vystelieme formu korpusom. Ak máte radi korpus len na spodu koláča, robte ho z polovičnej porcie! Dáme opäť piecť na 10 minút, vyberieme a počas chladnutia si pripravíme plnku.

Na plnku zmiešame smotanu, syr, cukor, zlatý klas, vanilkovú pastu, vanilkový cukor, roztopenú bielu čokoládu (použijeme skoro celú, jeden rad si nechajte ako ozdobu na čokoládové hobliny) a vajíčka. (vajíčka pridávajte na záver a opatrne tak aby čokoláda nebola horúca inak budete mať praženicu :) ). Pridáme na záver šťavu buď z marakují ak nezoženiete tak môže byť aj passion fruit alebo aj aj. Ja som dala tiež kombináciu. Pred tým ako vylejeme plnku na korpus, polejeme zopár lyžičkami šťavy aj spodok korpusu.

Pečieme vo vodnom kúpeli hodinu na 180 C, treba koláč po 45 minútach preventívne kontrolovať, každý má inú trúbu tak aby vám z vrchu neprihorel.  Necháme hodinu chladnúť v trúbe a potom vložíme na noc do chladničky.

Šťava z marakují - ovocie prepolíme, vydlabeme do misiek, necháme postať okolo 30 minút, prepasírujeme cez sitko aby sme mali iba šťavu nie zrniečka. 

Marakujové coulis - marakuju alebo passion fruit vydlabeme do misky a pridáme cukor, necháme pustiť šťavu a potom zohreje v kastrolku. Prepasírujeme, necháme vychladnúť a polejeme cheessecake z vrchu aj po stranách aby sa pekne nasiakol. Na vrch si ešte dáme hobliny z bielej čokolády.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit