Marakujovo-Vanilkový Cheessecake

Marakujovo-Vanilkový Cheessecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Korpus: Múka 220g

Mandle 30g

Cukor 125

Maslo 125

Soľ - malá čajová lyžička

Šťava z marakuje - 2 polievkové lyžice

Plnka: Kyslá smotana - Jedno veľké balenie 375 g

Philadelphia syr - 250 g

Cukor - 125

Vajíčka - 2

Šťava z marakuje alebo passion fruit - 4 PL

Zlatý klas - 2 PL

Vanilková pasta - 2PL

Vanilkový cukor - 2 sáčky

Biela čokoláda - jedno balenie 100 g 

Marakujové coulis: Marakuja/ Passion fruit

Cukor - 2 PL

Na korpus si zmiešame všetky sypké suroviny, ktoré pomelieme v mlynčeku, premiešame s 80g roztopeného masla a pridáme šťavu z ovocia. Dáme na plech a pečieme cca 20 minút  na 175-180 C, treba si odsledovať kedy bude chytať bledo hnedú farbu. Necháme vychladnúť a znovu pomelieme v mlynčeku a pridáme ešte zvyšné roztopené maslo, možno bude treba aj trošku viac tak aby sa korpus pekne dal pripevniť k tortovej forme. Dáme si papier na pečenie na spodok, ak chcete aj na okraje (ja som nedala) a vystelieme formu korpusom. Ak máte radi korpus len na spodu koláča, robte ho z polovičnej porcie! Dáme opäť piecť na 10 minút, vyberieme a počas chladnutia si pripravíme plnku.

Na plnku zmiešame smotanu, syr, cukor, zlatý klas, vanilkovú pastu, vanilkový cukor, roztopenú bielu čokoládu (použijeme skoro celú, jeden rad si nechajte ako ozdobu na čokoládové hobliny) a vajíčka. (vajíčka pridávajte na záver a opatrne tak aby čokoláda nebola horúca inak budete mať praženicu :) ). Pridáme na záver šťavu buď z marakují ak nezoženiete tak môže byť aj passion fruit alebo aj aj. Ja som dala tiež kombináciu. Pred tým ako vylejeme plnku na korpus, polejeme zopár lyžičkami šťavy aj spodok korpusu.

Pečieme vo vodnom kúpeli hodinu na 180 C, treba koláč po 45 minútach preventívne kontrolovať, každý má inú trúbu tak aby vám z vrchu neprihorel.  Necháme hodinu chladnúť v trúbe a potom vložíme na noc do chladničky.

Šťava z marakují - ovocie prepolíme, vydlabeme do misiek, necháme postať okolo 30 minút, prepasírujeme cez sitko aby sme mali iba šťavu nie zrniečka. 

Marakujové coulis - marakuju alebo passion fruit vydlabeme do misky a pridáme cukor, necháme pustiť šťavu a potom zohreje v kastrolku. Prepasírujeme, necháme vychladnúť a polejeme cheessecake z vrchu aj po stranách aby sa pekne nasiakol. Na vrch si ešte dáme hobliny z bielej čokolády.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit