Matcha cheesecake (KitKat edition)

Matcha cheesecake (KitKat edition)

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:
180g maslových sušienok (napr. Bebe), 90g masla (82%)

Krém:
700 g krémového syra Philadelphia, 250g kyslej smotany, 80 g kryštálového cukru, 3 vajcia, vanilkový extrakt, 2PL hladkej múky, 3PL matcha prášku

Na ozdobenie:
KitKat (klasický), KitKat Matcha 

 

 

 

Rúru si dáme vyhriať na 180°. Zatiaľ si roztopíme maslo a na jemný prášok rozdrvíme sušienky. Zmiešame maslo so sušienkami a utlačíme na papierom vystlané dno tortovej formy. Povrch sa dá dobre utlačiť dnom pohára. Dáme piecť na 10 minút. Po uplynutí tohto času formu z rúry vyberieme a necháme bokom. Teplotu stíšime na 140° a na dno rúry dáme plech s vodou.

Krémový syr si dobre vymiešame v kuchynskom robote. Pridáme vanilkový extrakt (1PL) a cukor. Miešame ďalej. Pridáme kyslú smotanu a po lyžiciach hladkú múku. Dôkladne necháme premiešať a po jednom primiešame vajcia. Zmes následne rozdelíme na približne rovnaké polovice. Jedna časť môže byť menšia - do tej primiešame matcha práškový čaj a dôkladne premiešame, aby bola zmes jednotná. 

Na upečený korpus nalejeme trochu svetlého krému - lejeme od stredu koláča. Následne do stredu nalejeme trochu menej matcha krému. Nasleduje svetlý krém a opäť matcha krém. Snažíme sa robiť pekné pravidelné kruhy, aby vznikol požadovaný efekt. Kruhy stále zmenšujeme, kým nám nedôjdu oba krémy. Kruhy môžeme nechať tak a spraviť akoby zebra-cheesecake-efekt alebo špajdlou spraviť ornamenty ťahom od stredu ku kraju a naopak.

Keď sme s výsledkom spokojní, dáme cheesecake na 60 minút piecť. Rúru neotvárame, aby sme v nej neznížili teplotu. Po danom čase môžeme rúru otvoriť a skúsiť jemne formou potriasť. Stred by sa mal ešte trochu triasť, kraje by ale mali byť pevné. Vypneme rúru a pootvoríme na nej dvierka - cheesecake necháme vychladnúť v nej. Keď je vychladnutý, dáme ho na asi 5 hodín do chladničky. Následne vyberiemez formy, nakrájame a ozdobíme KitKat čokoládami. 

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit