0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Matcha cheesecake (KitKat edition)

Matcha cheesecake (KitKat edition)

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:
180g maslových sušienok (napr. Bebe), 90g masla (82%)

Krém:
700 g krémového syra Philadelphia, 250g kyslej smotany, 80 g kryštálového cukru, 3 vajcia, vanilkový extrakt, 2PL hladkej múky, 3PL matcha prášku

Na ozdobenie:
KitKat (klasický), KitKat Matcha 

 

 

 

Rúru si dáme vyhriať na 180°. Zatiaľ si roztopíme maslo a na jemný prášok rozdrvíme sušienky. Zmiešame maslo so sušienkami a utlačíme na papierom vystlané dno tortovej formy. Povrch sa dá dobre utlačiť dnom pohára. Dáme piecť na 10 minút. Po uplynutí tohto času formu z rúry vyberieme a necháme bokom. Teplotu stíšime na 140° a na dno rúry dáme plech s vodou.

Krémový syr si dobre vymiešame v kuchynskom robote. Pridáme vanilkový extrakt (1PL) a cukor. Miešame ďalej. Pridáme kyslú smotanu a po lyžiciach hladkú múku. Dôkladne necháme premiešať a po jednom primiešame vajcia. Zmes následne rozdelíme na približne rovnaké polovice. Jedna časť môže byť menšia - do tej primiešame matcha práškový čaj a dôkladne premiešame, aby bola zmes jednotná. 

Na upečený korpus nalejeme trochu svetlého krému - lejeme od stredu koláča. Následne do stredu nalejeme trochu menej matcha krému. Nasleduje svetlý krém a opäť matcha krém. Snažíme sa robiť pekné pravidelné kruhy, aby vznikol požadovaný efekt. Kruhy stále zmenšujeme, kým nám nedôjdu oba krémy. Kruhy môžeme nechať tak a spraviť akoby zebra-cheesecake-efekt alebo špajdlou spraviť ornamenty ťahom od stredu ku kraju a naopak.

Keď sme s výsledkom spokojní, dáme cheesecake na 60 minút piecť. Rúru neotvárame, aby sme v nej neznížili teplotu. Po danom čase môžeme rúru otvoriť a skúsiť jemne formou potriasť. Stred by sa mal ešte trochu triasť, kraje by ale mali byť pevné. Vypneme rúru a pootvoríme na nej dvierka - cheesecake necháme vychladnúť v nej. Keď je vychladnutý, dáme ho na asi 5 hodín do chladničky. Následne vyberiemez formy, nakrájame a ozdobíme KitKat čokoládami. 

 

 

Autor: Zloba_pecie

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč