Medovo slaný cheessecake

Medovo slaný cheessecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

150g Maslových sušienok

15g Mandľové lupene 

75g Roztopeného masla 

2 ČL jahodový/čerešňový/višňový  džem

Plnka:

70g Roztopeného masla

85g Práškového cukru

1/2 ČL Morskej soli

150g Medu

1 ČL Vanilkového extraktu

2 ČL Bieleho vínneho octu

250g Smotanový syr Philadelphia

125ml Smotany na šľahanie

2 Vajca

Posypanie: Maliny, Mandľové lupene, Bazalka, keksíky.....

Na korpus rozdrvíme sušienky a mandle, pridáme do nich roztopené maslo a do vzniknutej zmesi pridáme džem a zamiešame. Potom si vystelieme formu papierom na pečenie a korpus zatlačíme na dno buď lyžicou alebo spodnou časťou pohára.

Na plnku vo väčšej miske zmiešame roztopené, mierne vychladnuté maslo, cukor, soľ, med, vanilkový extrakt, ocot a smotanový syr tak aby sme nemali hrudky. Pridáme smotanu na šľahanie a pridáme vajíčka. Este raz poriadne vymiešame šľahačom dohladka aby sme nemali hrudky. Zmes nalejeme do formy - Tento recept je na formu s priemerom 18cm. 

Ak máte formu väčšiu použite buď o polovicu alebo štvrťku viac ingrediencii ako v recepte.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 C, 45 minút, potom teplotu zmiernime na 165-170 a pečieme ešte 15-20 minút aby sa v strede ešte triasol ale po okrajoch bol pevný. Nezabudnite dať na spodok aj plech s vodou. Po upečení vypneme trúbu a necháme v nej koláč vychladnúť. Potom ho dáme do chladničky na noc aby poriadne ztuhol.

Pred podávaním ozdobíme podľa chuti, ja som použila maliny, lupene, keksíky a listy bazalky. 

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit