0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medovo slaný cheessecake

Medovo slaný cheessecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

150g Maslových sušienok

15g Mandľové lupene 

75g Roztopeného masla 

2 ČL jahodový/čerešňový/višňový  džem

Plnka:

70g Roztopeného masla

85g Práškového cukru

1/2 ČL Morskej soli

150g Medu

1 ČL Vanilkového extraktu

2 ČL Bieleho vínneho octu

250g Smotanový syr Philadelphia

125ml Smotany na šľahanie

2 Vajca

Posypanie: Maliny, Mandľové lupene, Bazalka, keksíky.....

Na korpus rozdrvíme sušienky a mandle, pridáme do nich roztopené maslo a do vzniknutej zmesi pridáme džem a zamiešame. Potom si vystelieme formu papierom na pečenie a korpus zatlačíme na dno buď lyžicou alebo spodnou časťou pohára.

Na plnku vo väčšej miske zmiešame roztopené, mierne vychladnuté maslo, cukor, soľ, med, vanilkový extrakt, ocot a smotanový syr tak aby sme nemali hrudky. Pridáme smotanu na šľahanie a pridáme vajíčka. Este raz poriadne vymiešame šľahačom dohladka aby sme nemali hrudky. Zmes nalejeme do formy - Tento recept je na formu s priemerom 18cm. 

Ak máte formu väčšiu použite buď o polovicu alebo štvrťku viac ingrediencii ako v recepte.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 C, 45 minút, potom teplotu zmiernime na 165-170 a pečieme ešte 15-20 minút aby sa v strede ešte triasol ale po okrajoch bol pevný. Nezabudnite dať na spodok aj plech s vodou. Po upečení vypneme trúbu a necháme v nej koláč vychladnúť. Potom ho dáme do chladničky na noc aby poriadne ztuhol.

Pred podávaním ozdobíme podľa chuti, ja som použila maliny, lupene, keksíky a listy bazalky. 

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit