Medovo slaný cheessecake

Medovo slaný cheessecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

150g Maslových sušienok

15g Mandľové lupene 

75g Roztopeného masla 

2 ČL jahodový/čerešňový/višňový  džem

Plnka:

70g Roztopeného masla

85g Práškového cukru

1/2 ČL Morskej soli

150g Medu

1 ČL Vanilkového extraktu

2 ČL Bieleho vínneho octu

250g Smotanový syr Philadelphia

125ml Smotany na šľahanie

2 Vajca

Posypanie: Maliny, Mandľové lupene, Bazalka, keksíky.....

Na korpus rozdrvíme sušienky a mandle, pridáme do nich roztopené maslo a do vzniknutej zmesi pridáme džem a zamiešame. Potom si vystelieme formu papierom na pečenie a korpus zatlačíme na dno buď lyžicou alebo spodnou časťou pohára.

Na plnku vo väčšej miske zmiešame roztopené, mierne vychladnuté maslo, cukor, soľ, med, vanilkový extrakt, ocot a smotanový syr tak aby sme nemali hrudky. Pridáme smotanu na šľahanie a pridáme vajíčka. Este raz poriadne vymiešame šľahačom dohladka aby sme nemali hrudky. Zmes nalejeme do formy - Tento recept je na formu s priemerom 18cm. 

Ak máte formu väčšiu použite buď o polovicu alebo štvrťku viac ingrediencii ako v recepte.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 C, 45 minút, potom teplotu zmiernime na 165-170 a pečieme ešte 15-20 minút aby sa v strede ešte triasol ale po okrajoch bol pevný. Nezabudnite dať na spodok aj plech s vodou. Po upečení vypneme trúbu a necháme v nej koláč vychladnúť. Potom ho dáme do chladničky na noc aby poriadne ztuhol.

Pred podávaním ozdobíme podľa chuti, ja som použila maliny, lupene, keksíky a listy bazalky. 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit