Korpus
Do ohnivzdorné mísy dáme med a máslo, rozkvedlané vejce, cukr a pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme z ohně a na vále vmícháme do směsi z mouky s jedlou sodou a rozdrcenými ořechy. Dáme na dvě hodiny do chladničky.
Troubu předehřejeme na na 170°C. Nachystáme si formu o průměru 25 cm, vymažeme máslem a ustřihneme kruh pečícího papíru o stejném průměru a vložíme ho do formy. Těsto vyválíme na tlustší plát a přendáme do formy. Prsty upravíme kraje těsta. Korpus pečeme asi 20 minut. Provedeme zkoušku špejlí. Až je korpus hotový, vytáhneme z trouby a potřeme několikrát medovinou. Necháme zcela vychladnout.
Krém
Několik hodin předem si namočíme datle , aby změkly. Želatinu s vodou necháme 10 min nabobtnat. Datle dáme do mixéru a rozmixujeme na jemnou kaši a smícháme se smetanovým sýrem a medem. V jiné míse ušleháme šlehačku. Želatinu připravíme podle návodu – za stálého míchání pomalu zahříváme (nesmí vařit)na nejnižším stupni, dokud se nerozpustí. Pak odstavíme a rychle vmícháme 2 lžíce sýrové směsi do želatiny. Želatinu všleháme do sýrové směsi a vmícháme šlehačku. Krém vlijeme na vychladlí korpus, přendáme do lednice a necháme ztuhnout.
Želatina
Datle nakrájíme na kolečka a rozvrstvíme na ztuhlý cheesecake. Plátkovou želatinu s vodou necháme 10 minut nabobtnat v hrnci. Želatinu připravíme podle návodu – za stálého míchání pomalu zahříváme (nesmí vařit) na nejnižším stupni, dokud se nerozpustí. Pak odstavíme a smícháme s medovinou, poté opatrně nalijeme na dort. Necháme úplně ztuhnout v lednici.
Na závěr dort ozdobíme pekanovými ořechy.