Mini cheesecakes s arašídovým máslem a malinovou omáčkou

Mini cheesecakes s arašídovým máslem a malinovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Arašídové máslo: nesolené, pražené arašídy 250g - množství je na sklenici cca 200g, lžička skořice

Korpus: 100g máslové sušenky, 35 g rozpuštěného másla, lžíce kakaa

Náplň: 250g philadelphia, 50g tvarohu, 2 vejce, půlka vanilkového lusku, půl lžíce škrobu, 50g třtinového cukru

Malinová omáčka: větší hrst malin, cukr dle chuti

Nejdříve si připravíme ořechové máslo, na které potřebujeme výkonnější mixér, arašídy mixujeme do tekuté, krémové, konzistence, trvá to cca 15 - 20 minut, dle výkonnosti mixéru. Musíte být trpělivý, chvíli trvá, než oříšky pustí olej a hmota začne řídnout, v průběhu mixování je třeba stírat ořechy ze stran mixér...,Nekonec máslo přendám do skleničky a zamíchám do něj už ručně lžičku skořice

Připravíme si formu na muffiny (12ks), vyložíme košíčky

Předehřejeme troubu, 180°C horkovzduch

Nyní si připravím korpus, na který rozmixuji sušenky, do nich zamíchám kakao a poté máslo, vzniklou směs rozdělíme do košíčku a upěchujeme dorovna lžičkou. Dáme na 5 minut zapéct. Poté dáme korpusy chladit.

Do trouby dáme plech s vodou.

Přichází čas na náplň. Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu - pokojovou. Vyšleháme si philadelpii a tvaroh, než se pěkně spojí..poté přidáme ořechové máslo - cca 120 - 150g, záleží jak moc máte rádi arašídovou chuť, zašleháme. Pak už jen zlehka přimícháme zbylé ingredience, tedy vejce, vyškrabanou dužinu z lusku, škrob a cukr, aby se vše pěkně spojilo. Již nešleháme, aby se nám ve směsi neudělaly vzduchové bublinky.

Směs rozdělíme rovnoměrně na předpečené korpusky , a s formou lehce zaboucháme, aby se nám vytratily případné bublinky.

Formu dáme na plech s vodní lázní, první 3minuty pečeme při 180°C horkovzduch, poté stáhneme na normální pečení, na dalších cca 15minut, aby se nám zpevnil vršek cheesecaků, ale ještě se lehce třásli, nesmí zhnědnout! Formu nechám ještě tak hodinu v pootevřené, vypnuté troubě. Poté dám chladit do lednice.

Nakonec si připravím malinovou omáčku. Maliny dám do rendlíku s trochou vody, až se začnou vařit, rozmačkám je, až jsou měkoučké, přecedím je a šťávu vrátím do rendlíku, přidám cukr a svařím do ideální hustoty. Pokud chci zdobit, nechám vychladit, skvěle chutná i jako teplý přeliv.

Cheesecaky pak nazdobím podrcenými arašídy, ořechovým máslem, malinovou omáčkou a celými malinami.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit