0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mini cheesecakes s arašídovým máslem a malinovou omáčkou

Mini cheesecakes s arašídovým máslem a malinovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Arašídové máslo: nesolené, pražené arašídy 250g - množství je na sklenici cca 200g, lžička skořice

Korpus: 100g máslové sušenky, 35 g rozpuštěného másla, lžíce kakaa

Náplň: 250g philadelphia, 50g tvarohu, 2 vejce, půlka vanilkového lusku, půl lžíce škrobu, 50g třtinového cukru

Malinová omáčka: větší hrst malin, cukr dle chuti

Nejdříve si připravíme ořechové máslo, na které potřebujeme výkonnější mixér, arašídy mixujeme do tekuté, krémové, konzistence, trvá to cca 15 - 20 minut, dle výkonnosti mixéru. Musíte být trpělivý, chvíli trvá, než oříšky pustí olej a hmota začne řídnout, v průběhu mixování je třeba stírat ořechy ze stran mixér...,Nekonec máslo přendám do skleničky a zamíchám do něj už ručně lžičku skořice

Připravíme si formu na muffiny (12ks), vyložíme košíčky

Předehřejeme troubu, 180°C horkovzduch

Nyní si připravím korpus, na který rozmixuji sušenky, do nich zamíchám kakao a poté máslo, vzniklou směs rozdělíme do košíčku a upěchujeme dorovna lžičkou. Dáme na 5 minut zapéct. Poté dáme korpusy chladit.

Do trouby dáme plech s vodou.

Přichází čas na náplň. Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu - pokojovou. Vyšleháme si philadelpii a tvaroh, než se pěkně spojí..poté přidáme ořechové máslo - cca 120 - 150g, záleží jak moc máte rádi arašídovou chuť, zašleháme. Pak už jen zlehka přimícháme zbylé ingredience, tedy vejce, vyškrabanou dužinu z lusku, škrob a cukr, aby se vše pěkně spojilo. Již nešleháme, aby se nám ve směsi neudělaly vzduchové bublinky.

Směs rozdělíme rovnoměrně na předpečené korpusky , a s formou lehce zaboucháme, aby se nám vytratily případné bublinky.

Formu dáme na plech s vodní lázní, první 3minuty pečeme při 180°C horkovzduch, poté stáhneme na normální pečení, na dalších cca 15minut, aby se nám zpevnil vršek cheesecaků, ale ještě se lehce třásli, nesmí zhnědnout! Formu nechám ještě tak hodinu v pootevřené, vypnuté troubě. Poté dám chladit do lednice.

Nakonec si připravím malinovou omáčku. Maliny dám do rendlíku s trochou vody, až se začnou vařit, rozmačkám je, až jsou měkoučké, přecedím je a šťávu vrátím do rendlíku, přidám cukr a svařím do ideální hustoty. Pokud chci zdobit, nechám vychladit, skvěle chutná i jako teplý přeliv.

Cheesecaky pak nazdobím podrcenými arašídy, ořechovým máslem, malinovou omáčkou a celými malinami.

Autor: Vilnia

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč