Nejdříve si připravíme ořechové máslo, na které potřebujeme výkonnější mixér, arašídy mixujeme do tekuté, krémové, konzistence, trvá to cca 15 - 20 minut, dle výkonnosti mixéru. Musíte být trpělivý, chvíli trvá, než oříšky pustí olej a hmota začne řídnout, v průběhu mixování je třeba stírat ořechy ze stran mixér...,Nekonec máslo přendám do skleničky a zamíchám do něj už ručně lžičku skořice
Připravíme si formu na muffiny (12ks), vyložíme košíčky
Předehřejeme troubu, 180°C horkovzduch
Nyní si připravím korpus, na který rozmixuji sušenky, do nich zamíchám kakao a poté máslo, vzniklou směs rozdělíme do košíčku a upěchujeme dorovna lžičkou. Dáme na 5 minut zapéct. Poté dáme korpusy chladit.
Do trouby dáme plech s vodou.
Přichází čas na náplň. Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu - pokojovou. Vyšleháme si philadelpii a tvaroh, než se pěkně spojí..poté přidáme ořechové máslo - cca 120 - 150g, záleží jak moc máte rádi arašídovou chuť, zašleháme. Pak už jen zlehka přimícháme zbylé ingredience, tedy vejce, vyškrabanou dužinu z lusku, škrob a cukr, aby se vše pěkně spojilo. Již nešleháme, aby se nám ve směsi neudělaly vzduchové bublinky.
Směs rozdělíme rovnoměrně na předpečené korpusky , a s formou lehce zaboucháme, aby se nám vytratily případné bublinky.
Formu dáme na plech s vodní lázní, první 3minuty pečeme při 180°C horkovzduch, poté stáhneme na normální pečení, na dalších cca 15minut, aby se nám zpevnil vršek cheesecaků, ale ještě se lehce třásli, nesmí zhnědnout! Formu nechám ještě tak hodinu v pootevřené, vypnuté troubě. Poté dám chladit do lednice.
Nakonec si připravím malinovou omáčku. Maliny dám do rendlíku s trochou vody, až se začnou vařit, rozmačkám je, až jsou měkoučké, přecedím je a šťávu vrátím do rendlíku, přidám cukr a svařím do ideální hustoty. Pokud chci zdobit, nechám vychladit, skvěle chutná i jako teplý přeliv.
Cheesecaky pak nazdobím podrcenými arašídy, ořechovým máslem, malinovou omáčkou a celými malinami.