Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Mini cheesecaky se zeleným čajem a malinovým coulis

Popis receptu: 

Zelený čaj Matcha je dnes už poměrně známý. Já jsem jej poprve vyzkoušela před třemi lety při návštěvě Číny a absolutně jsem jeho chuti propadla. Piju ho denně a často z něj vymýšlím i recepty. Tento cheesecake je můj oblíbený a věřím, že v kombinaci s lehce kyselými malinami a zakysanou smetanou nadchne i Vás! 

 

Autor: Kateřina Nerušilová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Sušenková krusta:

        - 100g čokoládových sušenek (Oreo)

        - 40g rozpuštěného másla

        - 1 lžička sušeného mléka

        - špetka soli

     

    Náplň cheesecaku: 

        - 375g Philadelphie

        - 180ml smetany ke šlehání

        - 100g cukru moučka

        - 20g nasekané čokolády 54%

        - 2 celá vejce

        - 2 lžíce zeleného čaje Matcha 

        - 1 lžíce vanilkového extraktu

     

    Malinové coulis:

        - 50g mražených malin

        - 1 lžíce cukru

        - 1/2 vanilkového lusku

     

    Na dozdobení:

        - 300g zakysané smetany 

        - 1 lžíce cukru moučka

        - šťáva z 1/2 citronu

        - čerstvé maliny

        - zelený čaj Matcha

     

Příprava jídla

Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku, přidejte sušené mléko, sůl a sypkou směs promíchejte. Přilíjte rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte.

Formičky na cheesecake vysypte sušenkovým základem a směs mírně přimáčkněte.

Troubu předehřejte na 155 stupňů a do spodní části dejte pekáč s vodou.

V míse vyšlehejte sýr philadelphia spolu s cukrem, poté přidejte smetanu a šlehejte na nízken stupni dokud nezískáte hladkou hmotu. 

Přidejte zelený čaj, vanilkový extrakt a opět prošlehejte. Nakonec snižte otáčky a zašlehejte vejce, jedno po druhém. Hnotu nešlehejte příliš dlouho. 

Připravené formičky se sušenkovým základem naplňte do poloviny a do náplňe schovejte vždy pár kousků nasekané čokolády. 

Cheesecake pečte 30-35 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení mírně pootevřete dvířka a nechte v ní cheesecake 2 hodiny vychladnout.

Mezitím si v malém hrnci zahřejte maliny spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Jakmile celá směs zhoustne, přeceďte jí a hustý sirup dejte stranou.

V misce smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a citronovou šťávou. 

Vychladlé cheesecaky políjte ochucenou zakysanou smetanou a dejte ztuhnout na 2 hodiny do lednice.

Hotové cheesecaky ozdobte malinami, poprašte zeleným čajem a políjte malinovým coulis.

 
REKLAMA

Přidat komentář