0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mini cheesecaky se zeleným čajem a malinovým coulis

Mini cheesecaky se zeleným čajem a malinovým coulis

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenková krusta:

    - 100g čokoládových sušenek (Oreo)

    - 40g rozpuštěného másla

    - 1 lžička sušeného mléka

    - špetka soli

 

Náplň cheesecaku: 

    - 375g Philadelphie

    - 180ml smetany ke šlehání

    - 100g cukru moučka

    - 20g nasekané čokolády 54%

    - 2 celá vejce

    - 2 lžíce zeleného čaje Matcha 

    - 1 lžíce vanilkového extraktu

 

Malinové coulis:

    - 50g mražených malin

    - 1 lžíce cukru

    - 1/2 vanilkového lusku

 

Na dozdobení:

    - 300g zakysané smetany 

    - 1 lžíce cukru moučka

    - šťáva z 1/2 citronu

    - čerstvé maliny

    - zelený čaj Matcha

 

Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku, přidejte sušené mléko, sůl a sypkou směs promíchejte. Přilíjte rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte.

Formičky na cheesecake vysypte sušenkovým základem a směs mírně přimáčkněte.

Troubu předehřejte na 155 stupňů a do spodní části dejte pekáč s vodou.

V míse vyšlehejte sýr philadelphia spolu s cukrem, poté přidejte smetanu a šlehejte na nízken stupni dokud nezískáte hladkou hmotu. 

Přidejte zelený čaj, vanilkový extrakt a opět prošlehejte. Nakonec snižte otáčky a zašlehejte vejce, jedno po druhém. Hnotu nešlehejte příliš dlouho. 

Připravené formičky se sušenkovým základem naplňte do poloviny a do náplňe schovejte vždy pár kousků nasekané čokolády. 

Cheesecake pečte 30-35 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení mírně pootevřete dvířka a nechte v ní cheesecake 2 hodiny vychladnout.

Mezitím si v malém hrnci zahřejte maliny spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Jakmile celá směs zhoustne, přeceďte jí a hustý sirup dejte stranou.

V misce smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a citronovou šťávou. 

Vychladlé cheesecaky políjte ochucenou zakysanou smetanou a dejte ztuhnout na 2 hodiny do lednice.

Hotové cheesecaky ozdobte malinami, poprašte zeleným čajem a políjte malinovým coulis.

 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč