Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku, přidejte sušené mléko, sůl a sypkou směs promíchejte. Přilíjte rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte.
Formičky na cheesecake vysypte sušenkovým základem a směs mírně přimáčkněte.
Troubu předehřejte na 155 stupňů a do spodní části dejte pekáč s vodou.
V míse vyšlehejte sýr philadelphia spolu s cukrem, poté přidejte smetanu a šlehejte na nízken stupni dokud nezískáte hladkou hmotu.
Přidejte zelený čaj, vanilkový extrakt a opět prošlehejte. Nakonec snižte otáčky a zašlehejte vejce, jedno po druhém. Hnotu nešlehejte příliš dlouho.
Připravené formičky se sušenkovým základem naplňte do poloviny a do náplňe schovejte vždy pár kousků nasekané čokolády.
Cheesecake pečte 30-35 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení mírně pootevřete dvířka a nechte v ní cheesecake 2 hodiny vychladnout.
Mezitím si v malém hrnci zahřejte maliny spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Jakmile celá směs zhoustne, přeceďte jí a hustý sirup dejte stranou.
V misce smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a citronovou šťávou.
Vychladlé cheesecaky políjte ochucenou zakysanou smetanou a dejte ztuhnout na 2 hodiny do lednice.
Hotové cheesecaky ozdobte malinami, poprašte zeleným čajem a políjte malinovým coulis.