Mini cheesecaky se zeleným čajem a malinovým coulis

Mini cheesecaky se zeleným čajem a malinovým coulis

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenková krusta:

    - 100g čokoládových sušenek (Oreo)

    - 40g rozpuštěného másla

    - 1 lžička sušeného mléka

    - špetka soli

 

Náplň cheesecaku: 

    - 375g Philadelphie

    - 180ml smetany ke šlehání

    - 100g cukru moučka

    - 20g nasekané čokolády 54%

    - 2 celá vejce

    - 2 lžíce zeleného čaje Matcha 

    - 1 lžíce vanilkového extraktu

 

Malinové coulis:

    - 50g mražených malin

    - 1 lžíce cukru

    - 1/2 vanilkového lusku

 

Na dozdobení:

    - 300g zakysané smetany 

    - 1 lžíce cukru moučka

    - šťáva z 1/2 citronu

    - čerstvé maliny

    - zelený čaj Matcha

 

Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku, přidejte sušené mléko, sůl a sypkou směs promíchejte. Přilíjte rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte.

Formičky na cheesecake vysypte sušenkovým základem a směs mírně přimáčkněte.

Troubu předehřejte na 155 stupňů a do spodní části dejte pekáč s vodou.

V míse vyšlehejte sýr philadelphia spolu s cukrem, poté přidejte smetanu a šlehejte na nízken stupni dokud nezískáte hladkou hmotu. 

Přidejte zelený čaj, vanilkový extrakt a opět prošlehejte. Nakonec snižte otáčky a zašlehejte vejce, jedno po druhém. Hnotu nešlehejte příliš dlouho. 

Připravené formičky se sušenkovým základem naplňte do poloviny a do náplňe schovejte vždy pár kousků nasekané čokolády. 

Cheesecake pečte 30-35 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení mírně pootevřete dvířka a nechte v ní cheesecake 2 hodiny vychladnout.

Mezitím si v malém hrnci zahřejte maliny spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Jakmile celá směs zhoustne, přeceďte jí a hustý sirup dejte stranou.

V misce smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a citronovou šťávou. 

Vychladlé cheesecaky políjte ochucenou zakysanou smetanou a dejte ztuhnout na 2 hodiny do lednice.

Hotové cheesecaky ozdobte malinami, poprašte zeleným čajem a políjte malinovým coulis.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit