0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mini cheesecaky se zeleným čajem a malinovým coulis

Mini cheesecaky se zeleným čajem a malinovým coulis

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenková krusta:

    - 100g čokoládových sušenek (Oreo)

    - 40g rozpuštěného másla

    - 1 lžička sušeného mléka

    - špetka soli

 

Náplň cheesecaku: 

    - 375g Philadelphie

    - 180ml smetany ke šlehání

    - 100g cukru moučka

    - 20g nasekané čokolády 54%

    - 2 celá vejce

    - 2 lžíce zeleného čaje Matcha 

    - 1 lžíce vanilkového extraktu

 

Malinové coulis:

    - 50g mražených malin

    - 1 lžíce cukru

    - 1/2 vanilkového lusku

 

Na dozdobení:

    - 300g zakysané smetany 

    - 1 lžíce cukru moučka

    - šťáva z 1/2 citronu

    - čerstvé maliny

    - zelený čaj Matcha

 

Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku, přidejte sušené mléko, sůl a sypkou směs promíchejte. Přilíjte rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte.

Formičky na cheesecake vysypte sušenkovým základem a směs mírně přimáčkněte.

Troubu předehřejte na 155 stupňů a do spodní části dejte pekáč s vodou.

V míse vyšlehejte sýr philadelphia spolu s cukrem, poté přidejte smetanu a šlehejte na nízken stupni dokud nezískáte hladkou hmotu. 

Přidejte zelený čaj, vanilkový extrakt a opět prošlehejte. Nakonec snižte otáčky a zašlehejte vejce, jedno po druhém. Hnotu nešlehejte příliš dlouho. 

Připravené formičky se sušenkovým základem naplňte do poloviny a do náplňe schovejte vždy pár kousků nasekané čokolády. 

Cheesecake pečte 30-35 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení mírně pootevřete dvířka a nechte v ní cheesecake 2 hodiny vychladnout.

Mezitím si v malém hrnci zahřejte maliny spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Jakmile celá směs zhoustne, přeceďte jí a hustý sirup dejte stranou.

V misce smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a citronovou šťávou. 

Vychladlé cheesecaky políjte ochucenou zakysanou smetanou a dejte ztuhnout na 2 hodiny do lednice.

Hotové cheesecaky ozdobte malinami, poprašte zeleným čajem a políjte malinovým coulis.

 

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit