Suroviny
Korpus:
50g sušenek
25g mletých mandlí
25g másla
Náplň:
375 g sýru Philadelphia light
2 vejce
200g hořké čokolády
2 PL moučkového cukru
2 PL nadrobno nasekané bílé čokolády
Na ozdobení:
Hrst pekanových ořechů
Špetka soli
2 PL třtinového cukru
1/2 ČL skořice
100g hořké čokolády
50g sušenek
25g mletých mandlí
25g másla
Náplň:
375 g sýru Philadelphia light
2 vejce
200g hořké čokolády
2 PL moučkového cukru
2 PL nadrobno nasekané bílé čokolády
Na ozdobení:
Hrst pekanových ořechů
Špetka soli
2 PL třtinového cukru
1/2 ČL skořice
100g hořké čokolády
1. Necháme na mírném plameni rozpustit třtinový cukr (spolu se solí, skořicí a troškou vody), přihodíme nasekané oříšky. Po pár minutách, až směs zkaramelizuje, rozprostřeme na pečící papír a necháme vychladnout.
2. Ze změklého másla, rozdrobených sušenek a mletých mandlí vytvoříme směs, kterou plníme dna košíčků na muffiny.
3. Smícháme sýr, vejce, cukr, kousky bílé čokolády a rozpuštěnou hořkou čokoládu a směs lijeme na připravené korpusy.
4. Pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160°C asi 25 min.
5. Po vychladnutí minicheesecaky zdobíme rozpuštěnou čokoládou a připravenými oříšky.
2. Ze změklého másla, rozdrobených sušenek a mletých mandlí vytvoříme směs, kterou plníme dna košíčků na muffiny.
3. Smícháme sýr, vejce, cukr, kousky bílé čokolády a rozpuštěnou hořkou čokoládu a směs lijeme na připravené korpusy.
4. Pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160°C asi 25 min.
5. Po vychladnutí minicheesecaky zdobíme rozpuštěnou čokoládou a připravenými oříšky.