NewYork Cheesecake

NewYork Cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

150g karamelových sušienok Lotus Biscoff

40g roztopeného masla

 

Plnka:

500g (4 balenia) syru Philadelphia

150g kryštálového cukru

200g kyslá smotana

200g šľahačková smotana

2 veľké vajcia

2,5 č.l. kukuričný škrob

20g vanilkový cukor

 

Malinový sirup:

200g malín

40g cukor

1 pl voda

 

Recept je kalkulovaný na tortovú formu priemeru 20 cm.

Sušienky rozdrvíme (ručne alebo v mixéri) a v mise k nim pridáme roztopené maslo. Dobre premiešame aby sa hmota spojila a vysypeme do tortovej formy. Lyžicou rovnomerne rozhrnieme po celom dne formy a utlačíme. Korpus pečieme v rúre predohriatej na 180 stupňov 6 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Do misy dáme syr Philadelphia o izbovej teplote, pridáme cukor a vymiešame dohladka ručne metlou. Pridáme kyslú smotanu ktorú dobre zapracujeme do krému. Ďalej pridáme šľahačkovú smotanu a zapracujeme do krému. Miešame ručne metlou aby sme do hmoty nezašľahali zbytočne veľa vzduchových bublín. Pridáme 2 vajcia, kukuričný škrob a vanilkový cukor. Všetky komponenty dobre zapracujeme do krému.

Tortovú formu v ktorej máme korpus zo sušienok z vnútornej strany natrieme maslom a vyložíme prúžkami papiera na pečenie aby sa nám krém pri pečení nenalepil na steny formy. Z vonkajšej strany formu obalíme alobalom - cheesecake budeme piecť vo vodnom kúpeli, tak pozor, alobalom obaliť poctivo a neprederaviť ho :) Do takto pripravenej formy nalejeme krém a pár krát formou tresneme o pracovnú dosku aby sme uvoľnili možné bubliny. Pec predohrejeme na 180 stupňov. Naplnenú formu vložíme na pekáč do ktorého nalejeme horúcu vodu a pečieme vo vodnom kúpeli 30 minút. Potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Nakoniec pec vypneme a koláč v nej necháme pomaly chladnúť 60 minút. Potom cheesecake vyberieme z pece, odstránime alobal a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, následne presunieme do chladničky na minimálne 6 hodín.

Kým sa koláč chadí, pripravíme si ovocný sirup. Maliny (mrazené) dáme do misy, pridáme cukor a vodu. Ohrievame v mikrovlnke na plný výkon 4 minúty, pri čerstvom ovocí 2 minúty. Túto zmes premiešame a prepasírujeme cez sitko. Necháme vychladiť.

Z koláča po 6tich hodinách odstránime papier na pečenie, nakrájame na porcie a prelejeme malinovým sirupom.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit