0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

NewYork Cheesecake

NewYork Cheesecake

Hodnocení receptu
3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

150g karamelových sušienok Lotus Biscoff

40g roztopeného masla

 

Plnka:

500g (4 balenia) syru Philadelphia

150g kryštálového cukru

200g kyslá smotana

200g šľahačková smotana

2 veľké vajcia

2,5 č.l. kukuričný škrob

20g vanilkový cukor

 

Malinový sirup:

200g malín

40g cukor

1 pl voda

 

Recept je kalkulovaný na tortovú formu priemeru 20 cm.

Sušienky rozdrvíme (ručne alebo v mixéri) a v mise k nim pridáme roztopené maslo. Dobre premiešame aby sa hmota spojila a vysypeme do tortovej formy. Lyžicou rovnomerne rozhrnieme po celom dne formy a utlačíme. Korpus pečieme v rúre predohriatej na 180 stupňov 6 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Do misy dáme syr Philadelphia o izbovej teplote, pridáme cukor a vymiešame dohladka ručne metlou. Pridáme kyslú smotanu ktorú dobre zapracujeme do krému. Ďalej pridáme šľahačkovú smotanu a zapracujeme do krému. Miešame ručne metlou aby sme do hmoty nezašľahali zbytočne veľa vzduchových bublín. Pridáme 2 vajcia, kukuričný škrob a vanilkový cukor. Všetky komponenty dobre zapracujeme do krému.

Tortovú formu v ktorej máme korpus zo sušienok z vnútornej strany natrieme maslom a vyložíme prúžkami papiera na pečenie aby sa nám krém pri pečení nenalepil na steny formy. Z vonkajšej strany formu obalíme alobalom - cheesecake budeme piecť vo vodnom kúpeli, tak pozor, alobalom obaliť poctivo a neprederaviť ho :) Do takto pripravenej formy nalejeme krém a pár krát formou tresneme o pracovnú dosku aby sme uvoľnili možné bubliny. Pec predohrejeme na 180 stupňov. Naplnenú formu vložíme na pekáč do ktorého nalejeme horúcu vodu a pečieme vo vodnom kúpeli 30 minút. Potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Nakoniec pec vypneme a koláč v nej necháme pomaly chladnúť 60 minút. Potom cheesecake vyberieme z pece, odstránime alobal a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, následne presunieme do chladničky na minimálne 6 hodín.

Kým sa koláč chadí, pripravíme si ovocný sirup. Maliny (mrazené) dáme do misy, pridáme cukor a vodu. Ohrievame v mikrovlnke na plný výkon 4 minúty, pri čerstvom ovocí 2 minúty. Túto zmes premiešame a prepasírujeme cez sitko. Necháme vychladiť.

Z koláča po 6tich hodinách odstránime papier na pečenie, nakrájame na porcie a prelejeme malinovým sirupom.

 

Autor: spid3r

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit