NewYork Cheesecake

NewYork Cheesecake

Hodnocení receptu
3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

150g karamelových sušienok Lotus Biscoff

40g roztopeného masla

 

Plnka:

500g (4 balenia) syru Philadelphia

150g kryštálového cukru

200g kyslá smotana

200g šľahačková smotana

2 veľké vajcia

2,5 č.l. kukuričný škrob

20g vanilkový cukor

 

Malinový sirup:

200g malín

40g cukor

1 pl voda

 

Recept je kalkulovaný na tortovú formu priemeru 20 cm.

Sušienky rozdrvíme (ručne alebo v mixéri) a v mise k nim pridáme roztopené maslo. Dobre premiešame aby sa hmota spojila a vysypeme do tortovej formy. Lyžicou rovnomerne rozhrnieme po celom dne formy a utlačíme. Korpus pečieme v rúre predohriatej na 180 stupňov 6 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Do misy dáme syr Philadelphia o izbovej teplote, pridáme cukor a vymiešame dohladka ručne metlou. Pridáme kyslú smotanu ktorú dobre zapracujeme do krému. Ďalej pridáme šľahačkovú smotanu a zapracujeme do krému. Miešame ručne metlou aby sme do hmoty nezašľahali zbytočne veľa vzduchových bublín. Pridáme 2 vajcia, kukuričný škrob a vanilkový cukor. Všetky komponenty dobre zapracujeme do krému.

Tortovú formu v ktorej máme korpus zo sušienok z vnútornej strany natrieme maslom a vyložíme prúžkami papiera na pečenie aby sa nám krém pri pečení nenalepil na steny formy. Z vonkajšej strany formu obalíme alobalom - cheesecake budeme piecť vo vodnom kúpeli, tak pozor, alobalom obaliť poctivo a neprederaviť ho :) Do takto pripravenej formy nalejeme krém a pár krát formou tresneme o pracovnú dosku aby sme uvoľnili možné bubliny. Pec predohrejeme na 180 stupňov. Naplnenú formu vložíme na pekáč do ktorého nalejeme horúcu vodu a pečieme vo vodnom kúpeli 30 minút. Potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Nakoniec pec vypneme a koláč v nej necháme pomaly chladnúť 60 minút. Potom cheesecake vyberieme z pece, odstránime alobal a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, následne presunieme do chladničky na minimálne 6 hodín.

Kým sa koláč chadí, pripravíme si ovocný sirup. Maliny (mrazené) dáme do misy, pridáme cukor a vodu. Ohrievame v mikrovlnke na plný výkon 4 minúty, pri čerstvom ovocí 2 minúty. Túto zmes premiešame a prepasírujeme cez sitko. Necháme vychladiť.

Z koláča po 6tich hodinách odstránime papier na pečenie, nakrájame na porcie a prelejeme malinovým sirupom.

 

Autor: spid3r

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit