Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou

Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Vanilkový krém:

  • 250 g philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce rozpuštěného medu
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • Kůra a šťáva z jednoho bio citronu

Ovocná náplň:

  • 1 balení mražených jahod
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 hrsti máty

Medová granola:

  • 250 g ovesných vloček
  • 100 g loupaných mandlí
  • 50 g nepražených nesolených arašídů
  • 50 g slunečnice
  • 50 g dýňového semínka
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového nebo řepkového oleje

 

1. Nejdříve si připravíme ovocnou směs, aby nám vychladla. Do menšího hrnce vysypeme jahody, přidáme lžíci cukru a pozvolna vaříme, dokud směs nerozehřeje. Přidáme dvě hrsti nasekané máty, a ještě nezakryté vaříme asi 10 minut. Tekutina se nám mírně zredukuje, ale tím, že nepoužíváme žádnou želatinu, tak bude směs v miskách poměrně tekutá. Želatinu nepoužívám, protože tekuté ovoce v kombinaci s krémem je jednoduše geniální. Směs necháme vychladnout.

2. Zatímco se nám vaří ovoce připravíme si granolu. Zapneme si troubu na 160 stupňů. Smícháme v misce všechny suché ingredience. V menší misce si rozpustíme med a kokosový olej a promícháme se suchými ingrediencemi. Pečeme 20-25 minut. V polovině pečení vždy prohodíme obracečkou celou směs, aby byla hezky opečená ze všech stran. Ke konci už granolu pečlivě hlídáme, může se lehce připálit a podle potřeby ještě pár minut přidáváme. Množství granoly je na celý plech, na naši dávku cheesecaků potřebujeme necelou polovinu. Další dny určitě oceníte zásobu medové granoly.

3. V misce smícháme všechny ingredience na krém a krátce vyšleháme ručním mixérem, dokud se nám nespojí v hladkou směs.

4. Podle velikosti kelímků nebo malých skleniček si nachystáme počet. Já použila 10 malých kelímků o objemu cca 150 ml. Do nich rozdělíme vychladlou směs ovoce, poté pomocí plnícího sáčku navrstvíme krém, necháme přes noc v lednici a druhý den zasypeme granolou. Dobrou chuť!

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit