Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou

Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Vanilkový krém:

  • 250 g philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce rozpuštěného medu
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • Kůra a šťáva z jednoho bio citronu

Ovocná náplň:

  • 1 balení mražených jahod
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 hrsti máty

Medová granola:

  • 250 g ovesných vloček
  • 100 g loupaných mandlí
  • 50 g nepražených nesolených arašídů
  • 50 g slunečnice
  • 50 g dýňového semínka
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového nebo řepkového oleje

 

1. Nejdříve si připravíme ovocnou směs, aby nám vychladla. Do menšího hrnce vysypeme jahody, přidáme lžíci cukru a pozvolna vaříme, dokud směs nerozehřeje. Přidáme dvě hrsti nasekané máty, a ještě nezakryté vaříme asi 10 minut. Tekutina se nám mírně zredukuje, ale tím, že nepoužíváme žádnou želatinu, tak bude směs v miskách poměrně tekutá. Želatinu nepoužívám, protože tekuté ovoce v kombinaci s krémem je jednoduše geniální. Směs necháme vychladnout.

2. Zatímco se nám vaří ovoce připravíme si granolu. Zapneme si troubu na 160 stupňů. Smícháme v misce všechny suché ingredience. V menší misce si rozpustíme med a kokosový olej a promícháme se suchými ingrediencemi. Pečeme 20-25 minut. V polovině pečení vždy prohodíme obracečkou celou směs, aby byla hezky opečená ze všech stran. Ke konci už granolu pečlivě hlídáme, může se lehce připálit a podle potřeby ještě pár minut přidáváme. Množství granoly je na celý plech, na naši dávku cheesecaků potřebujeme necelou polovinu. Další dny určitě oceníte zásobu medové granoly.

3. V misce smícháme všechny ingredience na krém a krátce vyšleháme ručním mixérem, dokud se nám nespojí v hladkou směs.

4. Podle velikosti kelímků nebo malých skleniček si nachystáme počet. Já použila 10 malých kelímků o objemu cca 150 ml. Do nich rozdělíme vychladlou směs ovoce, poté pomocí plnícího sáčku navrstvíme krém, necháme přes noc v lednici a druhý den zasypeme granolou. Dobrou chuť!

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit