0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou

Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Vanilkový krém:

  • 250 g philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce rozpuštěného medu
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • Kůra a šťáva z jednoho bio citronu

Ovocná náplň:

  • 1 balení mražených jahod
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 hrsti máty

Medová granola:

  • 250 g ovesných vloček
  • 100 g loupaných mandlí
  • 50 g nepražených nesolených arašídů
  • 50 g slunečnice
  • 50 g dýňového semínka
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového nebo řepkového oleje

 

1. Nejdříve si připravíme ovocnou směs, aby nám vychladla. Do menšího hrnce vysypeme jahody, přidáme lžíci cukru a pozvolna vaříme, dokud směs nerozehřeje. Přidáme dvě hrsti nasekané máty, a ještě nezakryté vaříme asi 10 minut. Tekutina se nám mírně zredukuje, ale tím, že nepoužíváme žádnou želatinu, tak bude směs v miskách poměrně tekutá. Želatinu nepoužívám, protože tekuté ovoce v kombinaci s krémem je jednoduše geniální. Směs necháme vychladnout.

2. Zatímco se nám vaří ovoce připravíme si granolu. Zapneme si troubu na 160 stupňů. Smícháme v misce všechny suché ingredience. V menší misce si rozpustíme med a kokosový olej a promícháme se suchými ingrediencemi. Pečeme 20-25 minut. V polovině pečení vždy prohodíme obracečkou celou směs, aby byla hezky opečená ze všech stran. Ke konci už granolu pečlivě hlídáme, může se lehce připálit a podle potřeby ještě pár minut přidáváme. Množství granoly je na celý plech, na naši dávku cheesecaků potřebujeme necelou polovinu. Další dny určitě oceníte zásobu medové granoly.

3. V misce smícháme všechny ingredience na krém a krátce vyšleháme ručním mixérem, dokud se nám nespojí v hladkou směs.

4. Podle velikosti kelímků nebo malých skleniček si nachystáme počet. Já použila 10 malých kelímků o objemu cca 150 ml. Do nich rozdělíme vychladlou směs ovoce, poté pomocí plnícího sáčku navrstvíme krém, necháme přes noc v lednici a druhý den zasypeme granolou. Dobrou chuť!

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit