Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
0,0 (0x)
26. 3. 2018
Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou
Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou


Snadné
< 60 min
0,0 (0x)

1. Nejdříve si připravíme ovocnou směs, aby nám vychladla. Do menšího hrnce vysypeme jahody, přidáme lžíci cukru a pozvolna vaříme, dokud směs nerozehřeje. Přidáme dvě hrsti nasekané máty, a ještě nezakryté vaříme asi 10 minut. Tekutina se nám mírně zredukuje, ale tím, že nepoužíváme žádnou želatinu, tak bude směs v miskách poměrně tekutá. Želatinu nepoužívám, protože tekuté ovoce v kombinaci s krémem je jednoduše geniální. Směs necháme vychladnout.

2. Zatímco se nám vaří ovoce připravíme si granolu. Zapneme si troubu na 160 stupňů. Smícháme v misce všechny suché ingredience. V menší misce si rozpustíme med a kokosový olej a promícháme se suchými ingrediencemi. Pečeme 20-25 minut. V polovině pečení vždy prohodíme obracečkou celou směs, aby byla hezky opečená ze všech stran. Ke konci už granolu pečlivě hlídáme, může se lehce připálit a podle potřeby ještě pár minut přidáváme. Množství granoly je na celý plech, na naši dávku cheesecaků potřebujeme necelou polovinu. Další dny určitě oceníte zásobu medové granoly.

3. V misce smícháme všechny ingredience na krém a krátce vyšleháme ručním mixérem, dokud se nám nespojí v hladkou směs.

4. Podle velikosti kelímků nebo malých skleniček si nachystáme počet. Já použila 10 malých kelímků o objemu cca 150 ml. Do nich rozdělíme vychladlou směs ovoce, poté pomocí plnícího sáčku navrstvíme krém, necháme přes noc v lednici a druhý den zasypeme granolou. Dobrou chuť!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu