Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Obrácený nepečený cheesecake s medovou granolou

Popis receptu: 

Jedná se o nepečený cheesecake, který jsem si vytvořila jako dezert na svoji svatbu. Tento cheesecake byl součástí celého sweet baru, kde se spolu s čokoládovou pěnou stal nejoblíbenějším dezertem. Je tedy několikanásobně testován jak na dětech, tak dospělých a setkal se s velmi pozitivními ohlasy. Je velmi snadný a v lednici vydrží i pár dní. 

Autor: Tereza Marečková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10 ks
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Vanilkový krém:

    • 250 g philadelphia
    • 250 g mascarpone
    • 3 lžíce rozpuštěného medu
    • 1 lžička vanilkové pasty
    • Kůra a šťáva z jednoho bio citronu

    Ovocná náplň:

    • 1 balení mražených jahod
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 2 hrsti máty

    Medová granola:

    • 250 g ovesných vloček
    • 100 g loupaných mandlí
    • 50 g nepražených nesolených arašídů
    • 50 g slunečnice
    • 50 g dýňového semínka
    • 2 lžíce medu
    • 2 lžíce kokosového nebo řepkového oleje

     

Příprava jídla

1. Nejdříve si připravíme ovocnou směs, aby nám vychladla. Do menšího hrnce vysypeme jahody, přidáme lžíci cukru a pozvolna vaříme, dokud směs nerozehřeje. Přidáme dvě hrsti nasekané máty, a ještě nezakryté vaříme asi 10 minut. Tekutina se nám mírně zredukuje, ale tím, že nepoužíváme žádnou želatinu, tak bude směs v miskách poměrně tekutá. Želatinu nepoužívám, protože tekuté ovoce v kombinaci s krémem je jednoduše geniální. Směs necháme vychladnout.

2. Zatímco se nám vaří ovoce připravíme si granolu. Zapneme si troubu na 160 stupňů. Smícháme v misce všechny suché ingredience. V menší misce si rozpustíme med a kokosový olej a promícháme se suchými ingrediencemi. Pečeme 20-25 minut. V polovině pečení vždy prohodíme obracečkou celou směs, aby byla hezky opečená ze všech stran. Ke konci už granolu pečlivě hlídáme, může se lehce připálit a podle potřeby ještě pár minut přidáváme. Množství granoly je na celý plech, na naši dávku cheesecaků potřebujeme necelou polovinu. Další dny určitě oceníte zásobu medové granoly.

3. V misce smícháme všechny ingredience na krém a krátce vyšleháme ručním mixérem, dokud se nám nespojí v hladkou směs.

4. Podle velikosti kelímků nebo malých skleniček si nachystáme počet. Já použila 10 malých kelímků o objemu cca 150 ml. Do nich rozdělíme vychladlou směs ovoce, poté pomocí plnícího sáčku navrstvíme krém, necháme přes noc v lednici a druhý den zasypeme granolou. Dobrou chuť!

REKLAMA

Přidat komentář