0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ombre cheesecake s granátovým jablkom a cviklou

Ombre cheesecake s granátovým jablkom a cviklou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

200g maslové sušienky

50g mandle plátky

150g rozpustené maslo

Krém:

250g Philladelphia syr

250g Mascarpone syr

250g jemný tvaroh

150g práškový cukor

3 lyžice citrónová šťava

3 lyžice med

20g želatina prášková

Sirup:

2 granátové jablká

1 väčšia cvikla/červená repa/

šťava z 1citróna

1 lyžica med

2 kávové lyžičky kukuričný škrób

kryštálový cukor 

Dokončenie:

granátové jablko

creame fraiche

           

Sirup: 

Surovú cviklu vymixujeme do hladka a povaríme ju s 200ml vody a zrniečkami granátových jabĺk asi 30minút, aby sme získali hustejší sirup, ktorý dochutíme citrónovou šťavou a medom. Necháme vychladnúť.

Korpus:

V mixéri rozdrvíme sušienky, pridáme mandľové plátky a na hrubo ešte premixujeme. Spojíme  s maslom a vtlačíme do tortovej formy s priemerom 24cm. Predpečieme 10-15minút pri 170°C a necháme vychladnúť. Boky tort.formy vyložíme pruhom papiera na pečenie.

Krém:

Želatinu aj krém si rozdelíme na 3 časti. Do jednej časti želatiny pridáme 6PL/polievkových lyžíc/ sirupu a podľa návodu necháme napučať, rozpustíme, premiešame s 1PL krému a primiešame do zbytku pripravenej 1/3krému. Získame tak najtmavšiu časť krému, ktorú navŕšime na vychladený korpus v tortovej forme, uhladíme a dáme min. na 1hodinu /lepšie 2hod./do chladničky.

Rovnakým spôsobom si pripravíme druhú časť krému, ale už len so 4PL sirupu. Navŕšime na už vychladenú najtmavšiu časť krému a opäť necháme v chladničke aspoň 1hodinu.

Nakoniec rovnako postupujeme s treťou časťou krému a 2PL sirupu. Po navŕšení do tortovej formy necháme vychladiť do druhého dňa.

Na ďalší deň opatrne oddelíme okraj tortovej formy a papier na pečenie. Cheesecake preložíme na servírovací podnos, povrch tenúčko potrieme creame fraiche/nemusí byť/ a ozdobíme zrniečkami granátového jablka.

Zvyšný sirup môžeme zahustiť kukuričným škróbom, príp.dosladiť, chvíľu povariť a získame výbornú omáčku k podávaniu cheesecaku.

Autor: alexdidi

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč