Ombre cheesecake s granátovým jablkom a cviklou

Ombre cheesecake s granátovým jablkom a cviklou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

200g maslové sušienky

50g mandle plátky

150g rozpustené maslo

Krém:

250g Philladelphia syr

250g Mascarpone syr

250g jemný tvaroh

150g práškový cukor

3 lyžice citrónová šťava

3 lyžice med

20g želatina prášková

Sirup:

2 granátové jablká

1 väčšia cvikla/červená repa/

šťava z 1citróna

1 lyžica med

2 kávové lyžičky kukuričný škrób

kryštálový cukor 

Dokončenie:

granátové jablko

creame fraiche

           

Sirup: 

Surovú cviklu vymixujeme do hladka a povaríme ju s 200ml vody a zrniečkami granátových jabĺk asi 30minút, aby sme získali hustejší sirup, ktorý dochutíme citrónovou šťavou a medom. Necháme vychladnúť.

Korpus:

V mixéri rozdrvíme sušienky, pridáme mandľové plátky a na hrubo ešte premixujeme. Spojíme  s maslom a vtlačíme do tortovej formy s priemerom 24cm. Predpečieme 10-15minút pri 170°C a necháme vychladnúť. Boky tort.formy vyložíme pruhom papiera na pečenie.

Krém:

Želatinu aj krém si rozdelíme na 3 časti. Do jednej časti želatiny pridáme 6PL/polievkových lyžíc/ sirupu a podľa návodu necháme napučať, rozpustíme, premiešame s 1PL krému a primiešame do zbytku pripravenej 1/3krému. Získame tak najtmavšiu časť krému, ktorú navŕšime na vychladený korpus v tortovej forme, uhladíme a dáme min. na 1hodinu /lepšie 2hod./do chladničky.

Rovnakým spôsobom si pripravíme druhú časť krému, ale už len so 4PL sirupu. Navŕšime na už vychladenú najtmavšiu časť krému a opäť necháme v chladničke aspoň 1hodinu.

Nakoniec rovnako postupujeme s treťou časťou krému a 2PL sirupu. Po navŕšení do tortovej formy necháme vychladiť do druhého dňa.

Na ďalší deň opatrne oddelíme okraj tortovej formy a papier na pečenie. Cheesecake preložíme na servírovací podnos, povrch tenúčko potrieme creame fraiche/nemusí byť/ a ozdobíme zrniečkami granátového jablka.

Zvyšný sirup môžeme zahustiť kukuričným škróbom, príp.dosladiť, chvíľu povariť a získame výbornú omáčku k podávaniu cheesecaku.

Autor: alexdidi

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit