0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ombre cheesecake s granátovým jablkom a cviklou

Ombre cheesecake s granátovým jablkom a cviklou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

200g maslové sušienky

50g mandle plátky

150g rozpustené maslo

Krém:

250g Philladelphia syr

250g Mascarpone syr

250g jemný tvaroh

150g práškový cukor

3 lyžice citrónová šťava

3 lyžice med

20g želatina prášková

Sirup:

2 granátové jablká

1 väčšia cvikla/červená repa/

šťava z 1citróna

1 lyžica med

2 kávové lyžičky kukuričný škrób

kryštálový cukor 

Dokončenie:

granátové jablko

creame fraiche

           

Sirup: 

Surovú cviklu vymixujeme do hladka a povaríme ju s 200ml vody a zrniečkami granátových jabĺk asi 30minút, aby sme získali hustejší sirup, ktorý dochutíme citrónovou šťavou a medom. Necháme vychladnúť.

Korpus:

V mixéri rozdrvíme sušienky, pridáme mandľové plátky a na hrubo ešte premixujeme. Spojíme  s maslom a vtlačíme do tortovej formy s priemerom 24cm. Predpečieme 10-15minút pri 170°C a necháme vychladnúť. Boky tort.formy vyložíme pruhom papiera na pečenie.

Krém:

Želatinu aj krém si rozdelíme na 3 časti. Do jednej časti želatiny pridáme 6PL/polievkových lyžíc/ sirupu a podľa návodu necháme napučať, rozpustíme, premiešame s 1PL krému a primiešame do zbytku pripravenej 1/3krému. Získame tak najtmavšiu časť krému, ktorú navŕšime na vychladený korpus v tortovej forme, uhladíme a dáme min. na 1hodinu /lepšie 2hod./do chladničky.

Rovnakým spôsobom si pripravíme druhú časť krému, ale už len so 4PL sirupu. Navŕšime na už vychladenú najtmavšiu časť krému a opäť necháme v chladničke aspoň 1hodinu.

Nakoniec rovnako postupujeme s treťou časťou krému a 2PL sirupu. Po navŕšení do tortovej formy necháme vychladiť do druhého dňa.

Na ďalší deň opatrne oddelíme okraj tortovej formy a papier na pečenie. Cheesecake preložíme na servírovací podnos, povrch tenúčko potrieme creame fraiche/nemusí byť/ a ozdobíme zrniečkami granátového jablka.

Zvyšný sirup môžeme zahustiť kukuričným škróbom, príp.dosladiť, chvíľu povariť a získame výbornú omáčku k podávaniu cheesecaku.

Autor: alexdidi

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit