0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Perníkový cheesecake

Perníkový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Korpus:

300 g perníčků

100 g rozpuštěného másla

povidla

Náplň:

2 balení sýra Philadelphia (á 175 g)

250 g mascarpone

3 vejce

150 g moučkového cukru

150 g rozpuštěné čokolády min. 50%

50 ml smetany ke šlehání 

Poleva:

200 g bílé čokoládové polevy

mleté perníčky

1. Z rozemletých perníčků a másla si připravíme korpus a vymačkáme do dortové formy s pečícím papírem. Dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Povrch potřeme povidly.

2. Vyšleháme suroviny na nápň a nalijeme na korpus. Pečeme 15 min. na 175.C a poté stáhneme teplotu na 140 .C a pečeme asi 50 min.

3. Upečený cheesecake necháme necháme vychladnout a dáme do druhého dne do lednice.

4. Druhý den polejeme čokoládovou polevou a posypeme mletými perníčky.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit