Suroviny
Korpus:
300 g perníčků
100 g rozpuštěného másla
povidla
Náplň:
2 balení sýra Philadelphia (á 175 g)
250 g mascarpone
3 vejce
150 g moučkového cukru
150 g rozpuštěné čokolády min. 50%
50 ml smetany ke šlehání
Poleva:
200 g bílé čokoládové polevy
mleté perníčky
1. Z rozemletých perníčků a másla si připravíme korpus a vymačkáme do dortové formy s pečícím papírem. Dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Povrch potřeme povidly.
2. Vyšleháme suroviny na nápň a nalijeme na korpus. Pečeme 15 min. na 175.C a poté stáhneme teplotu na 140 .C a pečeme asi 50 min.
3. Upečený cheesecake necháme necháme vychladnout a dáme do druhého dne do lednice.
4. Druhý den polejeme čokoládovou polevou a posypeme mletými perníčky.