0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Philly cheesecake

Philly cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

1 balení sušenek Lotus (250 g)

120 g másla

Na krém:

5 balení sýra Philadelphia (á 125 g)

1 kelímek kysané smetany (180 g)

150 ml smetany ke šlehání 33%

3 vejce

Na dohotovení:

300 g meruňkového džemu Schwartau Extra

kakao Bensdorp

ručně vyrobená papírová šablona

1 kus Physalis (Mochyně)

 

Na korpus nadrtím sušenky, smíchám s rozpuštěným máslem a natlačím skleničkou do dortové formy. Korpus předpeču na 170 stupňů 15 minut, nechám vychladnout.

Ručním šlehačem vyšlehám sýry Philadelphia a kysanou smetanu, pak zlehka vmíchám metlou vejce, jedno po druhém, a dotuha ušlehanou smetanu. Krém navrším na vychladlý korpus, uhladím a několikrát sklepnu formu o linku. Do trouby vyhřáté na 170 stupňů dám plech s vodou a nad něj na mřížku dám dortovou formu. Peču cca 50 minut, povrch se musí ještě chvět. Po upečení nechám chládnout v pootevřené troubě a po úplném vystydnutí vychladím ještě v ledničce.

Rozehřeju džem a potřu jím povrch dortu. Přiložím šablonu a přes sítko posypu kakaem. Šablonu oddělám a ozdobím mochyní.

Autor: jita.fukalova

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit