0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Philly cheesecake

Philly cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

1 balení sušenek Lotus (250 g)

120 g másla

Na krém:

5 balení sýra Philadelphia (á 125 g)

1 kelímek kysané smetany (180 g)

150 ml smetany ke šlehání 33%

3 vejce

Na dohotovení:

300 g meruňkového džemu Schwartau Extra

kakao Bensdorp

ručně vyrobená papírová šablona

1 kus Physalis (Mochyně)

 

Na korpus nadrtím sušenky, smíchám s rozpuštěným máslem a natlačím skleničkou do dortové formy. Korpus předpeču na 170 stupňů 15 minut, nechám vychladnout.

Ručním šlehačem vyšlehám sýry Philadelphia a kysanou smetanu, pak zlehka vmíchám metlou vejce, jedno po druhém, a dotuha ušlehanou smetanu. Krém navrším na vychladlý korpus, uhladím a několikrát sklepnu formu o linku. Do trouby vyhřáté na 170 stupňů dám plech s vodou a nad něj na mřížku dám dortovou formu. Peču cca 50 minut, povrch se musí ještě chvět. Po upečení nechám chládnout v pootevřené troubě a po úplném vystydnutí vychladím ještě v ledničce.

Rozehřeju džem a potřu jím povrch dortu. Přiložím šablonu a přes sítko posypu kakaem. Šablonu oddělám a ozdobím mochyní.

Autor: jita.fukalova

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč