Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Philly cheesecake

Popis receptu: 

Cheesecake je oblíbený dezert naší rodiny. V tomto receptu je hodně krému, to máme rádi. Dezert zdobím střídmě, buď potřu dobrým ovocným džemem nebo k němu podávám teplou ovocnou omáčku.

Autor: Jitka Fukalová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na korpus:

    1 balení sušenek Lotus (250 g)

    120 g másla

    Na krém:

    5 balení sýra Philadelphia (á 125 g)

    1 kelímek kysané smetany (180 g)

    150 ml smetany ke šlehání 33%

    3 vejce

    Na dohotovení:

    300 g meruňkového džemu Schwartau Extra

    kakao Bensdorp

    ručně vyrobená papírová šablona

    1 kus Physalis (Mochyně)

     

Příprava jídla

Na korpus nadrtím sušenky, smíchám s rozpuštěným máslem a natlačím skleničkou do dortové formy. Korpus předpeču na 170 stupňů 15 minut, nechám vychladnout.

Ručním šlehačem vyšlehám sýry Philadelphia a kysanou smetanu, pak zlehka vmíchám metlou vejce, jedno po druhém, a dotuha ušlehanou smetanu. Krém navrším na vychladlý korpus, uhladím a několikrát sklepnu formu o linku. Do trouby vyhřáté na 170 stupňů dám plech s vodou a nad něj na mřížku dám dortovou formu. Peču cca 50 minut, povrch se musí ještě chvět. Po upečení nechám chládnout v pootevřené troubě a po úplném vystydnutí vychladím ještě v ledničce.

Rozehřeju džem a potřu jím povrch dortu. Přiložím šablonu a přes sítko posypu kakaem. Šablonu oddělám a ozdobím mochyní.

REKLAMA

Přidat komentář