Philly cheesecake

Philly cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

1 balení sušenek Lotus (250 g)

120 g másla

Na krém:

5 balení sýra Philadelphia (á 125 g)

1 kelímek kysané smetany (180 g)

150 ml smetany ke šlehání 33%

3 vejce

Na dohotovení:

300 g meruňkového džemu Schwartau Extra

kakao Bensdorp

ručně vyrobená papírová šablona

1 kus Physalis (Mochyně)

 

Na korpus nadrtím sušenky, smíchám s rozpuštěným máslem a natlačím skleničkou do dortové formy. Korpus předpeču na 170 stupňů 15 minut, nechám vychladnout.

Ručním šlehačem vyšlehám sýry Philadelphia a kysanou smetanu, pak zlehka vmíchám metlou vejce, jedno po druhém, a dotuha ušlehanou smetanu. Krém navrším na vychladlý korpus, uhladím a několikrát sklepnu formu o linku. Do trouby vyhřáté na 170 stupňů dám plech s vodou a nad něj na mřížku dám dortovou formu. Peču cca 50 minut, povrch se musí ještě chvět. Po upečení nechám chládnout v pootevřené troubě a po úplném vystydnutí vychladím ještě v ledničce.

Rozehřeju džem a potřu jím povrch dortu. Přiložím šablonu a přes sítko posypu kakaem. Šablonu oddělám a ozdobím mochyní.

Autor: jita.fukalova

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit