Předjarní dvoubarevný cheesecake

Předjarní dvoubarevný cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

  • 250g sušenek (nejlépe žloutkové věnečky)
  • 90g rozpuštěného másla
  • čerstvá kůra z jednoho (bio)citronu

Na citronový krém:

  • 175g sýru Philadelphia
  • 250ml smetany ke šlehání (tučné) 
  • 100g moučkového cukru
  • štáva z 1 citronu
  • sáček želatinového ztužovače za studena (např. Dr. Oetker)

Na fialkový krém:

  • 175g sýru Philadelphia
  • 250ml smetany ke šlehání (tučné)
  • 10 lžic fialkového sirupu
  • sáček želatinového ztužovače za studena

Na dozdobení: fialkové květy, čerstvá citronová kůra, fialkový sirup

Připravíme korpus:

  • Dno kruhové dortové formy o průměru 20cm vyložíme pečicím papírem, stěny jemně vytřeme máslem.
  • Sušenky rozdrtíme najemno / rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a najemno nastrouhanou citronovou kůru, dobře promícháme.
  • Směs rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy, odložíme do chladu.

Umícháme citronový krém:

  • V menší misce vyšleháme dotuha smetanu.
  • Ve větší misce vyšleháme sýr s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
  • Do sýrového krému jemně vmícháme vyšlehanou smetanu.
  • Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na obalu, spojíme s citronovým krémem.
  • Hotový krém rozetřeme na korpus, dáme chladit do lednice.

Fialkový krém:

  • Sýr vyšleháme s fialkovým sirupem, ostatní body identické jako u citronového krému.

Hotový cheesecake dáme chladit do lednice, ideálně přes noc.

Dozdobíme kapkami fialkového sirupu, fialkovými kvítky a čerstvou citronovou kůrou.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit