0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Předjarní dvoubarevný cheesecake

Předjarní dvoubarevný cheesecake

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

  • 250g sušenek (nejlépe žloutkové věnečky)
  • 90g rozpuštěného másla
  • čerstvá kůra z jednoho (bio)citronu

Na citronový krém:

  • 175g sýru Philadelphia
  • 250ml smetany ke šlehání (tučné) 
  • 100g moučkového cukru
  • štáva z 1 citronu
  • sáček želatinového ztužovače za studena (např. Dr. Oetker)

Na fialkový krém:

  • 175g sýru Philadelphia
  • 250ml smetany ke šlehání (tučné)
  • 10 lžic fialkového sirupu
  • sáček želatinového ztužovače za studena

Na dozdobení: fialkové květy, čerstvá citronová kůra, fialkový sirup

Připravíme korpus:

  • Dno kruhové dortové formy o průměru 20cm vyložíme pečicím papírem, stěny jemně vytřeme máslem.
  • Sušenky rozdrtíme najemno / rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a najemno nastrouhanou citronovou kůru, dobře promícháme.
  • Směs rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy, odložíme do chladu.

Umícháme citronový krém:

  • V menší misce vyšleháme dotuha smetanu.
  • Ve větší misce vyšleháme sýr s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
  • Do sýrového krému jemně vmícháme vyšlehanou smetanu.
  • Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na obalu, spojíme s citronovým krémem.
  • Hotový krém rozetřeme na korpus, dáme chladit do lednice.

Fialkový krém:

  • Sýr vyšleháme s fialkovým sirupem, ostatní body identické jako u citronového krému.

Hotový cheesecake dáme chladit do lednice, ideálně přes noc.

Dozdobíme kapkami fialkového sirupu, fialkovými kvítky a čerstvou citronovou kůrou.

 

Autor: mmmarkule

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč