Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,6 (17x)
29. 3. 2018
Předjarní dvoubarevný cheesecake
Předjarní dvoubarevný cheesecake


Snadné
> 60 min
4,6 (17x)

Připravíme korpus:

  • Dno kruhové dortové formy o průměru 20cm vyložíme pečicím papírem, stěny jemně vytřeme máslem.
  • Sušenky rozdrtíme najemno / rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a najemno nastrouhanou citronovou kůru, dobře promícháme.
  • Směs rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy, odložíme do chladu.

Umícháme citronový krém:

  • V menší misce vyšleháme dotuha smetanu.
  • Ve větší misce vyšleháme sýr s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
  • Do sýrového krému jemně vmícháme vyšlehanou smetanu.
  • Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na obalu, spojíme s citronovým krémem.
  • Hotový krém rozetřeme na korpus, dáme chladit do lednice.

Fialkový krém:

  • Sýr vyšleháme s fialkovým sirupem, ostatní body identické jako u citronového krému.

Hotový cheesecake dáme chladit do lednice, ideálně přes noc.

Dozdobíme kapkami fialkového sirupu, fialkovými kvítky a čerstvou citronovou kůrou.

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu