Připravíme korpus:
- Dno kruhové dortové formy o průměru 20cm vyložíme pečicím papírem, stěny jemně vytřeme máslem.
- Sušenky rozdrtíme najemno / rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a najemno nastrouhanou citronovou kůru, dobře promícháme.
- Směs rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy, odložíme do chladu.
Umícháme citronový krém:
- V menší misce vyšleháme dotuha smetanu.
- Ve větší misce vyšleháme sýr s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
- Do sýrového krému jemně vmícháme vyšlehanou smetanu.
- Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na obalu, spojíme s citronovým krémem.
- Hotový krém rozetřeme na korpus, dáme chladit do lednice.
Fialkový krém:
- Sýr vyšleháme s fialkovým sirupem, ostatní body identické jako u citronového krému.
Hotový cheesecake dáme chladit do lednice, ideálně přes noc.
Dozdobíme kapkami fialkového sirupu, fialkovými kvítky a čerstvou citronovou kůrou.
Suroviny
Porce
12
Suroviny
Porce
12