Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Předjarní dvoubarevný cheesecake

Popis receptu: 
  1. Již odmala jsem zbožňovala staromilské bonbony s přichutí a barvou fialek.
  2. Jakou radost jsem proto měla, když jsem zaregistrovala dostupnost sirupu s jejich vůní!
  3. V zasmušilém předjarním počasí proto na sebe nenechal recept na dvoubarevný cheesecake dlouho čekat.
  4. Díky citronové vrstvě je chuť fialek velmi jemná a dort není příliš "převoněný".
Autor: Markéta Nečekalová
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na korpus:

    • 250g sušenek (nejlépe žloutkové věnečky)
    • 90g rozpuštěného másla
    • čerstvá kůra z jednoho (bio)citronu

    Na citronový krém:

    • 175g sýru Philadelphia
    • 250ml smetany ke šlehání (tučné) 
    • 100g moučkového cukru
    • štáva z 1 citronu
    • sáček želatinového ztužovače za studena (např. Dr. Oetker)

    Na fialkový krém:

    • 175g sýru Philadelphia
    • 250ml smetany ke šlehání (tučné)
    • 10 lžic fialkového sirupu
    • sáček želatinového ztužovače za studena

    Na dozdobení: fialkové květy, čerstvá citronová kůra, fialkový sirup

Příprava jídla

Připravíme korpus:

  • Dno kruhové dortové formy o průměru 20cm vyložíme pečicím papírem, stěny jemně vytřeme máslem.
  • Sušenky rozdrtíme najemno / rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a najemno nastrouhanou citronovou kůru, dobře promícháme.
  • Směs rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy, odložíme do chladu.

Umícháme citronový krém:

  • V menší misce vyšleháme dotuha smetanu.
  • Ve větší misce vyšleháme sýr s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
  • Do sýrového krému jemně vmícháme vyšlehanou smetanu.
  • Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na obalu, spojíme s citronovým krémem.
  • Hotový krém rozetřeme na korpus, dáme chladit do lednice.

Fialkový krém:

  • Sýr vyšleháme s fialkovým sirupem, ostatní body identické jako u citronového krému.

Hotový cheesecake dáme chladit do lednice, ideálně přes noc.

Dozdobíme kapkami fialkového sirupu, fialkovými kvítky a čerstvou citronovou kůrou.

 

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pochoutka s nádechem fialek.

Přidat komentář