0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Předjarní dvoubarevný cheesecake

Předjarní dvoubarevný cheesecake

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

  • 250g sušenek (nejlépe žloutkové věnečky)
  • 90g rozpuštěného másla
  • čerstvá kůra z jednoho (bio)citronu

Na citronový krém:

  • 175g sýru Philadelphia
  • 250ml smetany ke šlehání (tučné) 
  • 100g moučkového cukru
  • štáva z 1 citronu
  • sáček želatinového ztužovače za studena (např. Dr. Oetker)

Na fialkový krém:

  • 175g sýru Philadelphia
  • 250ml smetany ke šlehání (tučné)
  • 10 lžic fialkového sirupu
  • sáček želatinového ztužovače za studena

Na dozdobení: fialkové květy, čerstvá citronová kůra, fialkový sirup

Připravíme korpus:

  • Dno kruhové dortové formy o průměru 20cm vyložíme pečicím papírem, stěny jemně vytřeme máslem.
  • Sušenky rozdrtíme najemno / rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a najemno nastrouhanou citronovou kůru, dobře promícháme.
  • Směs rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy, odložíme do chladu.

Umícháme citronový krém:

  • V menší misce vyšleháme dotuha smetanu.
  • Ve větší misce vyšleháme sýr s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
  • Do sýrového krému jemně vmícháme vyšlehanou smetanu.
  • Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na obalu, spojíme s citronovým krémem.
  • Hotový krém rozetřeme na korpus, dáme chladit do lednice.

Fialkový krém:

  • Sýr vyšleháme s fialkovým sirupem, ostatní body identické jako u citronového krému.

Hotový cheesecake dáme chladit do lednice, ideálně přes noc.

Dozdobíme kapkami fialkového sirupu, fialkovými kvítky a čerstvou citronovou kůrou.

 

Autor: mmmarkule

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit