Suroviny
Na korpus:
- 250g sušenek (nejlépe žloutkové věnečky)
- 90g rozpuštěného másla
- čerstvá kůra z jednoho (bio)citronu
Na citronový krém:
- 175g sýru Philadelphia
- 250ml smetany ke šlehání (tučné)
- 100g moučkového cukru
- štáva z 1 citronu
- sáček želatinového ztužovače za studena (např. Dr. Oetker)
Na fialkový krém:
- 175g sýru Philadelphia
- 250ml smetany ke šlehání (tučné)
- 10 lžic fialkového sirupu
- sáček želatinového ztužovače za studena
Na dozdobení: fialkové květy, čerstvá citronová kůra, fialkový sirup
Připravíme korpus:
- Dno kruhové dortové formy o průměru 20cm vyložíme pečicím papírem, stěny jemně vytřeme máslem.
- Sušenky rozdrtíme najemno / rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a najemno nastrouhanou citronovou kůru, dobře promícháme.
- Směs rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy, odložíme do chladu.
Umícháme citronový krém:
- V menší misce vyšleháme dotuha smetanu.
- Ve větší misce vyšleháme sýr s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
- Do sýrového krému jemně vmícháme vyšlehanou smetanu.
- Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na obalu, spojíme s citronovým krémem.
- Hotový krém rozetřeme na korpus, dáme chladit do lednice.
Fialkový krém:
- Sýr vyšleháme s fialkovým sirupem, ostatní body identické jako u citronového krému.
Hotový cheesecake dáme chladit do lednice, ideálně přes noc.
Dozdobíme kapkami fialkového sirupu, fialkovými kvítky a čerstvou citronovou kůrou.