0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slaná roláda

Slaná roláda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

6 vajíček (zvlášť bílky a žloutky) 
4 lžíce hladké mouky
1 lžička soli
2 lžičky červené papriky
1lžička chilli
-krém: lučina, sáček majonézy, čerstvá petrželka, pepř a sůl

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně stěrkou pomale zamícháme žloutky. Přes sítko prosajeme mouku a koření a opět stěrkou opatrně zamícháme. Na plech vyložený pečícím papírem vysypeme dýňová semínka a vylijeme na ně těsto, rozetřeme stěrkou, do co nejúhlednějšího obdelníku. 
Vložíme do trouby rozehřáté na 180stupňů (ne horkovzduch) na 10minut (hlídáme). 
Upečené těsto překlopíme na útěrku a hned zarulujem a necháme vychladnout.
Na krém smícháme lučinu a majonezu azbytek surovin, roládu rozlujujem a potřem krémem a zpět zarulujem.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit