Spicy dýňový cheesecake s karamelovými sušenkami

Spicy dýňový cheesecake s karamelovými sušenkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu

Suroviny

Sušenkový základ:
300g Lotus sušenek
60g másla

Náplň:
375g sýru Philadelphia Original
400g zakysané smetany 15%
4 polévkové lžíce datlového sirupu
2 sáčky vanilkového cukru
2 polévkové lžíce třtinového cukru
3 polévkové lžíce skořice
3 polévkové lžíce Aladinova koření
4 ks vajec
4 polévkové lžíce dýňového pyré
pár kapek vanilkové esence

Ozdobení:
60g dýňových semínek
1 polévková lžíce třtinového cukru
špetka Aladinova koření
pár kapek vanilkové esence

 

1. Dáme nahřát troubu na 150 stupňů. Sušenky v mixéru na jemno rozemele spolu s máslem. Vzniklou směs namačkáme do klasické dortové formy, která je vyložená pečícím papírem. Pokud vám vystačí sušenková směs, je dobré si asi dvě hrsti směsi nechat na ozdobení. Pečeme zhruba 10 minut.
2.Všechny ingredience na náplň spolu smícháme do hladké směsi. Tu nalejeme na upečený korpus. Teplotu trouby snížíme na 150 stupňů a dáme péct cheesecake. 
3. Upečený je tehdy, pokud kraje jsou tuhé a střed lehce třaslavý.
4. Semínka lehce upražíme na sucho na pánvi, přidáme cukr, koření a esenci a necháme spojit. Vzniklou směs rychle přeneseme na pečící papír a necháme zatuhnout. Poté jí krátce rozmixuje. 
5. Upečený cheesecake ozdobíme směsí ze sušenek a dýňových semínek.

Autor: VladkaK

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit