Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (4x)
14. 3. 2019
Svěží jarní dort s fialkami
Svěží jarní dort s fialkami


Snadné
> 60 min
5,0 (4x)

Nejprve připravíme základ na krém. Smícháme pudink.prášek, cukr, mléko, citr.cukr a mouku a vše svaříme do hustého krému. Necháme vychladnout, současně necháme máslo změknout při pokojové teplotě. Připravíme piškot, šleháme vejce s cukrem do pěny, přilijeme olej, mléko a poté postupně přidáme mouku prosátou se solí a kypř.práškem. Těsto nalijeme do dvou rozevíratelných forem a pečeme při 160 stupňích, dokud na párátku neulpívá žádné těsto. Po upečení necháme úplně vychladnout. Ušleháme máslo do bílé pěny a postupně zašleháváme puding. Korpusy prořízneme, potřeme marmeládou nebo curdem, následně krémem, proložíme ostružinami a stejný postup zopakujeme se zbýv.patry. Potřeme boky hotového dortu, obalíme kokosem, vršek ozdobíme podle fantazie např.želé tvary, květinami nebo ovocem. Necháme vychladit a podáváme. *Lemon Curd 120g cukru, 100ml citr.šťávy, 3 vejce, 100g másla. Vejce ušleháme s cukrem a citr.šťávou do pěny v ohnivzdorné misce. Misku dáme nad vodní lázeň a šleháme tak dlouho, dokud směs neulpívá na vařečce, když po ní protáhnete prst, okraje se neroztečou. Rychle po částech vmícháme máslo a nalijeme do připravených sklenic. Množství je na 2 menší sklenice.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu