Svěží malinový cheesecake

Svěží malinový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

260 g drcených kakaových sušenek

100 g rozpuštěného másla

500 g smetanového sýru Philadelphia Light

250 ml smetany na šlehání

200 g cukru moučka

Šťáva z jednoho citronu

Vanička čerstvých malin

Růžové a zelené gelové barvivo

Želatina na nepečený dort

Na krém:

125 g smetanového sýra Philadelphia Light

100 g změklého másla

80 g cukru moučka

Základna: Smíchejte drcené kakaové sušenky s rozpuštěným máslem a upěchujte je na dně silikonové dortové formy a dortových formiček. Dejte chladit do lednice a připravte si náplň.

Náplň: V míse vyšlehejte smetanu na šlehání se sýrem Philadelphia a cukrem moučka. Připravte želatinu na nepečený dort dle návodu (do větší mísy vsypte obsah sáčku a přidejte 100 ml vlažné vody. Intenzivně míchejte metličkou asi 15 s). Poté ihned začnete po částech přidávat vyšlehaný sýr Philadelphia se smetanou a cukrem a vše vyšlehejte do hladké směsi. Postupně do sýrové směsi zašlehejte citronovou šťávu. Rozdělte hotovou sýrovou směs na třetiny, do jedné zamíchejte maliny a růžové barvivo. Do druhé části směsi přidejte trošku zeleného gelového barviva. Přendejte směs na sušenkovou základnu (růžová, bílá, zelená) a uhlaďte povrch. Dejte na 4 hodiny vychladit do lednice.

Ozdoba: Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a přidejte Philadelphii. Pořádně prošlehejte. Krém můžete obarvit. Připravte si zdobicí špičku a sáček, který naplňte krémem. Zdobte dle vlastní fantazie. Přidejte na ozdobu čerstvé maliny.

Autor: AlenkaM

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit