Svěží malinový cheesecake

Svěží malinový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

260 g drcených kakaových sušenek

100 g rozpuštěného másla

500 g smetanového sýru Philadelphia Light

250 ml smetany na šlehání

200 g cukru moučka

Šťáva z jednoho citronu

Vanička čerstvých malin

Růžové a zelené gelové barvivo

Želatina na nepečený dort

Na krém:

125 g smetanového sýra Philadelphia Light

100 g změklého másla

80 g cukru moučka

Základna: Smíchejte drcené kakaové sušenky s rozpuštěným máslem a upěchujte je na dně silikonové dortové formy a dortových formiček. Dejte chladit do lednice a připravte si náplň.

Náplň: V míse vyšlehejte smetanu na šlehání se sýrem Philadelphia a cukrem moučka. Připravte želatinu na nepečený dort dle návodu (do větší mísy vsypte obsah sáčku a přidejte 100 ml vlažné vody. Intenzivně míchejte metličkou asi 15 s). Poté ihned začnete po částech přidávat vyšlehaný sýr Philadelphia se smetanou a cukrem a vše vyšlehejte do hladké směsi. Postupně do sýrové směsi zašlehejte citronovou šťávu. Rozdělte hotovou sýrovou směs na třetiny, do jedné zamíchejte maliny a růžové barvivo. Do druhé části směsi přidejte trošku zeleného gelového barviva. Přendejte směs na sušenkovou základnu (růžová, bílá, zelená) a uhlaďte povrch. Dejte na 4 hodiny vychladit do lednice.

Ozdoba: Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a přidejte Philadelphii. Pořádně prošlehejte. Krém můžete obarvit. Připravte si zdobicí špičku a sáček, který naplňte krémem. Zdobte dle vlastní fantazie. Přidejte na ozdobu čerstvé maliny.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit