Torta jednorožec

Torta jednorožec

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu

Suroviny

Prísady na korpus:

5 ks vajec

180 g kryštálového cukru

5 PL vlažnej vody

2,5 PL mletých orechov

5 PL výberovej polohrubej múky

½ PL kakaa

¼ kypriaceho prášku do pečiva

 

Prísady na krém a náplň:

2 vajcia

150 g práškového cukru

1 PL kakaa

250 g masla

čučoriedky

ríbezľový lekvár

 

Prísady na zdobenie:

2 vajcia

150 g práškového cukru

250 g masla

poťahovka na tortu

Smartflex hmota

Postup prípravy korpusu:

  1. Vymiešame žĺtka s kryštálovým cukrom.
  2. Pridáme vlažnú vodu a vymiešame.
  3. Zvlášť zmiešame suché prísady: orechy, polohrubú múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Tie potom vmiešame do cesta.
  4. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame do cesta.
  5. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vymastenej masťou a vysypanej hrubou múkou.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, cca. na 30 minút.

 

Postup prípravy krému a náplň:

  1. Vajcia, práškový cukor a kakao spolu zmiešame a šľaháme nad parou do stuhnutia.
  2. Do vychladnutého krému zašľaháme zmäknuté maslo.

Korpus prekrojíme na dve časti. Obe časti korpusu natrieme ríbezľovým lekvárom. Čučoriedky poukladáme na jednu časť korpusu. Natrieme krémom a prikryjeme druhou časťou korpusu.

 

Postup zdobenia:

  1. Vajcia a práškový cukor spolu zmiešame a šľaháme nad parou do stuhnutia.
  2. Do vychladnutého krému zašľaháme zmäknuté maslo.
  3. Pripraveným krémom potrieme celú tortu.

Tortu potiahneme poťahovkou a ozdobíme dekoráciami pripravenými zo Smartflex hmoty.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit