Zdravý malinovo-banánový nepečený dort

Zdravý malinovo-banánový nepečený dort

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Snadné 12
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Korpus: 200g sušených meruněk, 100g vlašských ořechů, 100g sušených banánů, 50g blanšírovaných mandlí, 50g kešu, jeden vyzrálý banán, 40ml rýžového mléka

Krém: 200g kešu ořechů (hodinu před přípravou dortu namočte do vody), 200g jahod (čerstvých), jeden banán, dvě lžíce rýžového sirupu (možno nahradit stejným množstvím medu)

Přeliv: 180g čerstvých jahod, 120g mražených malin, 1 lžíce ghí másla (možno nahradit čerstvým máslem), lžíce medu, 40g chia semínka, 1 lžíce šťávy z citronu

Zdobení: dvě jahody, jakékoliv bílé květy

Korpus: v mixéru (já používám Omniblend pro přípravu raw dortů) rozmixujeme meruňky, všechny ořechy a sušené banány. Necháme sekat asi 30s (na malinké kousky, ne na prach). směs vysypeme do mísy a dál rozmixujeme banán s rýžovým mlékem. Vše smícháme, vznikne nám hustá směs, tu přendáme do dortové formy (průměr 23cm) a pěstí umačkáme do roviny. 

Krém: z namočených kešu slijeme vodu a ořechy rozmixujeme s jahodami, banánem a sirupem a směs nalijeme na korpus a dáme do chladničky

Přeliv: do malého kastrůlku dáme rozehřát ghí a přidáme na malé kousky nakrájené jahody a mražené maliny, vaříme asi minutu a jakmile jsou maliny rozvařené, přidáme med a citronovou šťávu. Sundáme z plotny a vmícháme chia a necháme chvíli vychladnout štačí pár minut, poté můžeme vylít na krém). 

Dokončení: Přeliv nalijeme na krém a necháme chladit (ideálně 6 hodin), poté zdobíme jahodami (jahody nakrájím na plátky a vykrajovátkem udělám srdíčko) a čerstvými květinami (stonky obmotejte potravinářskou folií). V lednici dort vydrží 2-3 dny.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

Obchod Apetit