Seznamte se s šéfkuchařem Pavlem Býčkem!

sdílet:

Pavel Býček vařil doma i ve světě. „V Anglii jsem si prožil krásné čtyři roky pekla, ale pracoval jsem mimo jiné i v michelinské Galvin at Windows nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna,“ vypráví o svých zkušenostech ze zahraničí.

Po návratu do Čech začal doslova od píky - nastoupil jako řadový kuchtík do restaurace Alcron, kde se později vypracoval na šéfkuchaře a kde pod vedením Romana Pauluse pět let po sobě obhájili michelinskou hvězdu. Teď otevřel vlastní bistro. „Vlastní podnik je zkrátka další výzva, navíc už jsem si chtěl vařit podle svého, vrátit se k české kuchyni a přenést ji od vrabce se šesti do 21. století,“ vysvětluje Pavel Býček svůj koncept. „Je škoda, že všichni běží na oběd do asijského bistra, protože se bojí, že je česká kuchyně zabije na zbytek dne. Chci proto všem ukázat, že když se klasikou inspirujeme a použijeme klasické ingredience, ale moderní postupy a techniky, může i česká kuchyně být lehká a sexy. A zdravá. Jen je potřeba mít otevřenou mysl a nebát se to celé postavit na hlavu,“ dodává. V jeho holešovickém bistru The Eatery se vaří z lokálních ingrediencí a hosté tu díky otevřené kuchyni mají o všem dokonalý přehled. „Nám mohou koukat pod ruce a dodavatelům do krabic,“
dodává úspěšný šéfkuchař. 

Rozhodli jsme se, že ho vezmeme za slovo a pod ruce mu budeme koukat pravidelně každý měsíc. Společně s vámi!

Obchod Apetit