0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seznamte se s šéfkuchařem Pavlem Býčkem!

pavel býček
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Chcete dokonale ovládnout kuchařské techniky? Učte se od opravdového mistra! V naší nové škole vaření bude na vaše pokroky dohlížet špičkový šéfkuchař Pavel Býček. Pavel Býček vařil doma i ve světě.

„V Anglii jsem si prožil krásné čtyři roky pekla, ale pracoval jsem mimo jiné i v michelinské Galvin at Windows nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna,“ vypráví o svých zkušenostech ze zahraničí.

Pavel Býček při práciPo návratu do Čech začal doslova od píky - nastoupil jako řadový kuchtík do restaurace Alcron, kde se později vypracoval na šéfkuchaře a kde pod vedením Romana Pauluse pět let po sobě obhájili michelinskou hvězdu. Teď otevřel vlastní bistro. „Vlastní podnik je zkrátka další výzva, navíc už jsem si chtěl vařit podle svého, vrátit se k české kuchyni a přenést ji od vrabce se šesti do 21. století,“ vysvětluje Pavel Býček svůj koncept.

„Je škoda, že všichni běží na oběd do asijského bistra, protože se bojí, že je česká kuchyně zabije na zbytek dne. Chci proto všem ukázat, že když se klasikou inspirujeme a použijeme klasické ingredience, ale moderní postupy a techniky, může i česká kuchyně být lehká a sexy. A zdravá. Jen je potřeba mít otevřenou mysl a nebát se to celé postavit na hlavu,“ dodává.

V jeho holešovickém bistru The Eatery se vaří z lokálních ingrediencí a hosté tu díky otevřené kuchyni mají o všem dokonalý přehled. „Nám mohou koukat pod ruce a dodavatelům do krabic,“
dodává úspěšný šéfkuchař. 

Rozhodli jsme se, že ho vezmeme za slovo a pod ruce mu budeme koukat pravidelně každý měsíc. Společně s vámi!

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit