0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seznamte se s šéfkuchařem Pavlem Býčkem!

pavel býček
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Chcete dokonale ovládnout kuchařské techniky? Učte se od opravdového mistra! V naší nové škole vaření bude na vaše pokroky dohlížet špičkový šéfkuchař Pavel Býček. Pavel Býček vařil doma i ve světě.

„V Anglii jsem si prožil krásné čtyři roky pekla, ale pracoval jsem mimo jiné i v michelinské Galvin at Windows nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna,“ vypráví o svých zkušenostech ze zahraničí.

Pavel Býček při práciPo návratu do Čech začal doslova od píky - nastoupil jako řadový kuchtík do restaurace Alcron, kde se později vypracoval na šéfkuchaře a kde pod vedením Romana Pauluse pět let po sobě obhájili michelinskou hvězdu. Teď otevřel vlastní bistro. „Vlastní podnik je zkrátka další výzva, navíc už jsem si chtěl vařit podle svého, vrátit se k české kuchyni a přenést ji od vrabce se šesti do 21. století,“ vysvětluje Pavel Býček svůj koncept.

„Je škoda, že všichni běží na oběd do asijského bistra, protože se bojí, že je česká kuchyně zabije na zbytek dne. Chci proto všem ukázat, že když se klasikou inspirujeme a použijeme klasické ingredience, ale moderní postupy a techniky, může i česká kuchyně být lehká a sexy. A zdravá. Jen je potřeba mít otevřenou mysl a nebát se to celé postavit na hlavu,“ dodává.

V jeho holešovickém bistru The Eatery se vaří z lokálních ingrediencí a hosté tu díky otevřené kuchyni mají o všem dokonalý přehled. „Nám mohou koukat pod ruce a dodavatelům do krabic,“
dodává úspěšný šéfkuchař. 

Rozhodli jsme se, že ho vezmeme za slovo a pod ruce mu budeme koukat pravidelně každý měsíc. Společně s vámi!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč