Propagace značky Zepter.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.
Náš tip: Vakuování při grilování a marinování
Podstatou nakládání marinovaného masa s využitím vakuového systému vacSy od Zepter je omezení přístupu vzduchu. Vakuum způsobí roztažení tkáně, a tím se usnadní vstřebání marinády – maso tak křehne i bez přídavku tuku. Vakuování také zajistí, že při následném tepelném opracování nedojde k poškození bílkovinného gelu na povrchu, a tím k porušení soudržnosti jednotlivých kousků masa. Takto skladované potraviny jsou také mnohem více chráněny před aerobními (kyslík vyžadujícími) mikroorganismy, plísněmi a hmyzem, a vydrží tak tři- až pětkrát déle. Naložené maso nemusíte ani solit, vakuováním se uvolní jeho přirozené aroma. Nejlepší a také nejzdravější strategií je tedy uchovat maso ve vakuovaných nádobách a teprve krátce před grilováním je potřít zmíněnou marinádou z citronové šťávy a bylin nebo koření. Těsně před grilováním potom postačí za pomoci vakuové pumpy několikrát opakovaně odsát vzduch – a můžete začít grilovat.
Více o výrobcích Zepter na www.zepter.cz, www.zepterclub.cz nebo na tel. 311 331 888
Reprezentační prodejna Zepter: Spálená 55, 110 00 Praha (naproti Tesco My)
Rádi soutěžíte? Pak neváhejte a hrajte o automobil SEAT Altea XL a Zepter ceny za 1 milion! Více na www.zepterhra.cz.
Soutěž ukončená
Vyhrávají:
Miroslav Dunda
Věnceslava Havránková
Alena Vaníčková