Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Soutěžte o BioAbecedář Hanky Zemanové

Soutěžte o BioAbecedář Hanky Zemanové
sdílet:
SOUTĚŽ BYLA UKONČENA. Vyhrajte kompletního průvodce světem biopotravin, který vás naučí rozpoznat i používat méně obvyklé suroviny. Novinky do kuchyně přinesou také Hančiny dokonale vyladěné biorecepty. K jarnímu vaření jako stvořené!

BioAbecedář, další kniha Hanky Zemanové, propagátorky biopotravin a biovaření, je jakousi ‚biobiblí‘ – souhrnným a přehledným průvodcem pro příznivce trendu bio a biovaření i pro ty, kdo se zajímají o zdraví a zdravý životní styl. Autorka přehledně shromáždila výsledky vědeckých výzkumů, doporučení odborníků, srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ajurvédy a makrobiotiky. Poradí, k čemu se hodí jednotlivé biosuroviny, jak je vybírat a správně připravovat.

Odpoví vám na otázky, na které jste možná zatím bezradně hledali odpověď. Jaký je rozdíl mezi celozrnným a vícezrnným pečivem? Proč je biokuře dražší? A je opravdu i lepší? Jaké sladkosti jsou pro děti nejvhodnější? Jak rozpoznat a nakoupit nejkvalitnější mléko, maso či zeleninu? Jíst, či nejíst maso? Odpovědi na všechny tyto a mnoho dalších otázek najdete v BioAbecedáři.

V receptové části přináší kniha spoustu vyzkoušených receptů, díky nimž se zdravé potraviny mohou stát součástí jídelníčku každé rodiny. Vyzkoušejte třeba čočkovodýňovou polévku, cizrnu s rajčatovou omáčkou, pomazánku z červené čočky, těstovinový salát s uzeným tempehem, pohankovošpaldové palačinky s cibuládou nebo třeba jahelné bramboráky se lněným semínkem, švestkovomandlové kuličky.

 

 

 

Výherci BioAbecedáře:

 

 

 

 

  • Vendula Boráková, Praha 4
  • Tomáš Vejražka, Praha 4
  • Miroslava Drahotuská, Zlín

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...