BioAbecedář, další kniha Hanky Zemanové, propagátorky biopotravin a biovaření, je jakousi ‚biobiblí‘ – souhrnným a přehledným průvodcem pro příznivce trendu bio a biovaření i pro ty, kdo se zajímají o zdraví a zdravý životní styl. Autorka přehledně shromáždila výsledky vědeckých výzkumů, doporučení odborníků, srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ajurvédy a makrobiotiky. Poradí, k čemu se hodí jednotlivé biosuroviny, jak je vybírat a správně připravovat.
Odpoví vám na otázky, na které jste možná zatím bezradně hledali odpověď. Jaký je rozdíl mezi celozrnným a vícezrnným pečivem? Proč je biokuře dražší? A je opravdu i lepší? Jaké sladkosti jsou pro děti nejvhodnější? Jak rozpoznat a nakoupit nejkvalitnější mléko, maso či zeleninu? Jíst, či nejíst maso? Odpovědi na všechny tyto a mnoho dalších otázek najdete v BioAbecedáři.
V receptové části přináší kniha spoustu vyzkoušených receptů, díky nimž se zdravé potraviny mohou stát součástí jídelníčku každé rodiny. Vyzkoušejte třeba čočkovodýňovou polévku, cizrnu s rajčatovou omáčkou, pomazánku z červené čočky, těstovinový salát s uzeným tempehem, pohankovošpaldové palačinky s cibuládou nebo třeba jahelné bramboráky se lněným semínkem, švestkovomandlové kuličky.
Výherci BioAbecedáře:
- Vendula Boráková, Praha 4
- Tomáš Vejražka, Praha 4
- Miroslava Drahotuská, Zlín