0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Street Food Festival už tuto neděli v Brně

Street Food Festival už tuto neděli v Brně
sdílet:
Po květnovém zahřívacím kole se pouliční jídlo přesunuje z Prahy do moravské metropole. Organizátoři lákají na skvělé jídlo i zajímavé workshopy.

Na začátku byla myšlenka Michala Hromase uspořádat menší akci pro kamarády, kde bude k mání skutečný a skvělý street food. Do původně komorní akce se však chtělo zapojit tolik lidí, že organizátoři nakonec přijali myšlenku festivalu pro každého. Pojetí akce, která se běžně koná v trendy zahraničních metropolích, jako jsou Berlín, Londýn či Amsterdam, se skvěle osvědčilo i v českém foodies prostředí.

První Street Food Festival se konal v květnu tohoto roku a pozoruhodným úspěchem překvapil i samotné organizátory – navštívilo jej více než pět tisíc lidí. Nyní se koncept přesune do Brna, kde se v prostorách kavárny Industra a areálu mrazíren na adrese Masná 9 odehraje další díl Street Food Festivalu. 

Zodpovědnost – samostatnost – kreativita

V čem tkví tajemství úspěchu akce, vysvětluje jedna z organizátorek Zuzana Menhartová: „Nejzásadnější byla celková koncepce festivalu, tedy trojkombinace zodpovědnost – samostatnost – kreativita. Sešli se jak účastníci, tak návštěvníci, kteří ji pochopili, podpořili a na místě žili. Pro nás jako organizátory bylo důležité, že jsme si byli jisti kvalitou street foodu, kterou jsme dopředu prověřovali a na místě potvrdili.“ 

Brněnský Street Food Festival si vezme to nejlepší od svého staršího pražského sourozence, nabídne však i mnohé novinky. „Brno má velké množství specifik, velice ojedinělou a zajímavou atmosféru a my jsme tu jen od toho, abychom mu pomohli projevit jeho gastropotenciál. Brno bude osobité jak účastníky, kteří se přihlásili, tak energií, kterou Industra nabízí a do projektu dává,“ popisuje Zuzana Menhartová a s úsměvem dodává: „Zkušenost z Prahy byla skvělá, uděláme proto maximum, abychom přinesli výbornou akci i do Brna.“ 

Ještě nevíte, zda vyrazíte ochutnat? Nalákat vás kromě skvělého jídla může třeba workshop přípravy čokolády s Alaja Chocolate nebo výborně připravené papričky od World of Chilli. 

Ve zkratce: neděle, 31. srpna od 10 hodin, brněnská Industra a areál mrazíren v Masné ulici. Více na Facebooku.

 

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit