Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Z louky na talíř: hluchavky

Z louky na talíř: hluchavky

Květy hluchavek ozdobte salát, z lístků připravte polévku
24. 5. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Běžně je míjíme při procházce. Divoké byliny z lesa i louky si však můžeme přinést i domů. V kuchyni využijete mladé lístky i fialové květy hluchavky nachové a hluchavky skvrnité. Jedlá je také hluchavka bílá, jejíž květy jsou léčivé. Stejně jako u jiných bylinek i pro hluchavky platí: sbírejte je jen tehdy, pokud je bezpečně poznáte. Nejlépe ráno či brzy dopoledne, dokud jsou rostliny ještě svěží a nezavadlé od pražícího slunce.

Co uvařit z listů hluchavek? Jarní polévku, do které můžete směle přihodit také špenát, mangold, listy jahodníku, bylinky a další zelené listy. Na závěr ji dozdobte hluchavkovými květy. Fialovými, nebo bílými? Výběr barvy je jen na vás.



REKLAMA

Přidat komentář