0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Z louky na talíř: hluchavky

hluchavka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Květy hluchavek ozdobte salát, z lístků připravte polévku

Běžně je míjíme při procházce. Divoké byliny z lesa i louky si však můžeme přinést i domů. V kuchyni využijete mladé lístky i fialové květy hluchavky nachové a hluchavky skvrnité. Jedlá je také hluchavka bílá, jejíž květy jsou léčivé. Stejně jako u jiných bylinek i pro hluchavky platí: sbírejte je jen tehdy, pokud je bezpečně poznáte. Nejlépe ráno či brzy dopoledne, dokud jsou rostliny ještě svěží a nezavadlé od pražícího slunce.

Co uvařit z listů hluchavek? Jarní polévku, do které můžete směle přihodit také špenát, mangold, listy jahodníku, bylinky a další zelené listy. Na závěr ji dozdobte hluchavkovými květy. Fialovými, nebo bílými? Výběr barvy je jen na vás.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč