Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Z louky na talíř: hluchavky

hluchavka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Květy hluchavek ozdobte salát, z lístků připravte polévku

Běžně je míjíme při procházce. Divoké byliny z lesa i louky si však můžeme přinést i domů. V kuchyni využijete mladé lístky i fialové květy hluchavky nachové a hluchavky skvrnité. Jedlá je také hluchavka bílá, jejíž květy jsou léčivé. Stejně jako u jiných bylinek i pro hluchavky platí: sbírejte je jen tehdy, pokud je bezpečně poznáte. Nejlépe ráno či brzy dopoledne, dokud jsou rostliny ještě svěží a nezavadlé od pražícího slunce.

Co uvařit z listů hluchavek? Jarní polévku, do které můžete směle přihodit také špenát, mangold, listy jahodníku, bylinky a další zelené listy. Na závěr ji dozdobte hluchavkovými květy. Fialovými, nebo bílými? Výběr barvy je jen na vás.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín