0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hledá se nejlepší recept s jehněčím

Hledá se nejlepší recept s jehněčím
sdílet:
Vaříte rádi jehněčí? Podělte se o svůj oblíbený rodinný recept a vyhrajte pobyt ve valašském hotelu a kuchyňské spotřebiče.

Resort Valachy Velké Karlovice vyhlásil další ročník soutěže o nejlepší valašský recept. Tentokrát je ústředním tématem jehněčí maso. Poměřte své síly s dalšími amatérskými kuchaři a podělte se o svůj vyladěný recept. Až do 15. června ho můžete poslat na e-mail recept@valachy.cz. Vítězný pokrm se stane součástí menu zážitkové restaurace Vyhlídka. Autoři tří nejlepších receptů budou odměněni kuchyňskými spotřebiči. „Hledáme specialitu, která má místní kořeny, a přitom je natolik chuťově zajímavá, že uspokojí i náročné gurmány,“  uvedl Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna.

Do soutěže se může zapojit kdokoli, jedinou podmínkou je použití jehněčího masa a dalších běžně dostupných regionálních surovin v receptu. „Jehněčí maso, dříve spíše opomíjené, si v posledních letech získává velkou popularitu. Preferují ho milovníci zdravé stravy a patří také k typickým surovinám kuchyně na Valašsku, kde se dodnes lidé chovem ovcí zabývají. Jehněčí maso není úplně snadné upravit do chutné podoby. Naši kuchaři mají několik osvědčených receptů, které pravidelně obměňují, ale rádi načerpáme inspiraci také ‚zvenčí‘. Nemusí jít jen o hlavní jídla, ale také třeba o polévky nebo předkrmy,“ doplnil Tomáš Blabla, ředitel hotelů Resortu Valachy.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit