Japonská čistě přírodní pochutina, která dokonale nahradí běžný český ocet. A navíc má i léčivé vlastnosti.
Slaný i kyselý
Umeocet vzniká při fermentaci švestek umeboši. Má velmi výraznou slanokyselou chuť a lehce ovocnou vůni. Díky obsahu soli a kyselosti skvěle dochutí i klasická česká jídla, do kterých byste běžně přidali obyčejný ocet. Od něj se však vzhledem i chutí výrazně liší.
Do omáčky i salátu
Umeocet je ideální do salátových zálivek. Vyzkoušejte ho také do čočky, kulajdy či fazolek ve smetanové omáčce. Na chuti díky němu získají i zadělávaná kapusta, kedlubny nebo zelí. Buďte však obezřetní – pokud použijete na dochucení umeocet, pravděpodobně již nebudete muset pokrm solit.
Kde nakoupit
Umeocet podporuje trávení, eliminuje únavu a odbourává toxiny v těle. Je bohatý na vitaminy a minerály. Běžně ho seženete v prodejnách se zdravou výživou nebo na internetu.