Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Umeocet

ocet a olej
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Japonská čistě přírodní pochutina, která dokonale nahradí běžný český ocet. A navíc má i léčivé vlastnosti.

 

Slaný i kyselý

Umeocet vzniká při fermentaci švestek umeboši. Má velmi výraznou slanokyselou chuť a lehce ovocnou vůni. Díky obsahu soli a kyselosti skvěle dochutí i klasická česká jídla, do kterých byste běžně přidali obyčejný ocet. Od něj se však vzhledem i chutí výrazně liší.

Do omáčky i salátu

Umeocet je ideální do salátových zálivek. Vyzkoušejte ho také do čočky, kulajdy či fazolek ve smetanové omáčce. Na chuti díky němu získají i zadělávaná kapusta, kedlubny nebo zelí. Buďte však obezřetní – pokud použijete na dochucení umeocet, pravděpodobně již nebudete muset pokrm solit.

Kde nakoupit

Umeocet podporuje trávení, eliminuje únavu a odbourává toxiny v těle. Je bohatý na vitaminy a minerály. Běžně ho seženete v prodejnách se zdravou výživou nebo na internetu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín