0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinkový ocet

bylinky a ocet
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Udělejte si vlastní ocet s bylinkami. Je výborný třeba na saláty.

 

Bylinky posekáme a zalijeme bílým vinným nebo jablečným octem. Necháme 1-2 týdny v chladu a temnu louhovat. Pak je nalijeme do suché lahve s pár snítkami bylinek a můžeme používat. Dbejte na to, aby bylinky byly zcela ponořené, odhalené konečky totiž jinak černají.

Ideální kombinací jsou zelené bylinky (bazalka, estragon, tymián, rozmarýn) s kuličkami pepře, jalovce či nového koření a s česnek a chilli papričkami. Protože česnek v octě plave, zapíchněte bylinky do stroužků, čímž je zatlačíte níže do tekutiny.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč