0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinkový ocet

bylinky a ocet
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Udělejte si vlastní ocet s bylinkami. Je výborný třeba na saláty.

 

Bylinky posekáme a zalijeme bílým vinným nebo jablečným octem. Necháme 1-2 týdny v chladu a temnu louhovat. Pak je nalijeme do suché lahve s pár snítkami bylinek a můžeme používat. Dbejte na to, aby bylinky byly zcela ponořené, odhalené konečky totiž jinak černají.

Ideální kombinací jsou zelené bylinky (bazalka, estragon, tymián, rozmarýn) s kuličkami pepře, jalovce či nového koření a s česnek a chilli papričkami. Protože česnek v octě plave, zapíchněte bylinky do stroužků, čímž je zatlačíte níže do tekutiny.

Související články

3x 3 saláty na léto, které byste si letos neměli nechat ujít
  • Zdraví a výživa

3x 3 saláty na léto, které byste si letos neměli nechat ujít

Když se oteplí, zmocní se nás instinktivní chuť na něco čerstvého a zeleného. Na jaře si tím naše tělo říká o doplnění vitaminů. V létě je často zase příliš vedro na to, abychom chtěli jíst teplá jídla. Nastává období salátů. Možností,...
Dnes k večeři: křupavé saláty
  • Tipy a triky

Dnes k večeři: křupavé saláty

Nabízíme vám perfektní způsob, jak připravit čerstvou zeleninu, a přitom nemít pocit, že se šidíte. Zelené lístky v kombinaci s další zeleninou, sýry či masem zasytí a skvěle chutnají....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit