Najemno, nahrubo, nebo na plátky? Jaké struhadlo by nemělo chybět ve vaší kuchyni?
- Vícehranné patří k základnímu vybavení každého kuchaře. Nastrouháte na něm prakticky cokoli, ačkoli třeba u tvrdších sýrů se docela potrápíte. Nastrouhané suroviny zůstávají pěkně uvnitř struhadla a ušetří vám práci s uklízením.
- Ploché 3 v 1 struhadlo je vhodné do kuchyně, kde se každý centimetr počítá. Nezabere téměř žádné místo a strouhat na něm můžete najemno, nahrubo i na plátky. Nevýhodou je horší manipulace.
- Struhadlo na muškátový oříšek vám při strouhání malého a tvrdého oříšku zachrání prsty. Prodává se také s plastovou krabičkou na skladování koření.
- Malé závěsné nezabere v kuchyni moc místa, obvykle však bývá určené jen pro vybraný druh strouhání. Musíte se proto už při nákupu rozhodnout, zda chcete strouhat parmazán, nebo salátovou okurku. Díky dlouhé rukojeti se dobře drží.