Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Vinný kámen

peceni
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Znáte vinný kámen? Víte odkud pochází a jak s ním pracovat? A co dělat, když ho v obchodě neseženete? Máme pro vás užitečnou radu… 

 

Dobrý den, v čísle 11/2008 v receptu na hříšně temné mini dortíky uvádíte vinný kámen a že se dá koupit v drogerii DM. Bohužel tam ani v žádné jiné jsem neuspěla, nevěděli vůbec co chci?! Můžete mi prosím poradit, čím ho mohu případně nahradit? Děkuji 

Vinny kamen je vlastně tzv. bio - prášek do pečiva bez fosfátů. Jde o vedlejší produkt při výrobě vína. Jde o draselnou sůl kyseliny vínové. Krystalizuje v sudech při fermentaci vína, ale můžete ho najít i na dně láhve s vínem. Při vaření se používá zejména pro stabilizaci bílků, ochranu cukrových sirupů před krystalizací, či snížení zabarvení vařené zeleniny. Dá se nahradit i klasickým práškem do pečiva. 
 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín