Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Vinný kámen

peceni
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Znáte vinný kámen? Víte odkud pochází a jak s ním pracovat? A co dělat, když ho v obchodě neseženete? Máme pro vás užitečnou radu… 

 

Dobrý den, v čísle 11/2008 v receptu na hříšně temné mini dortíky uvádíte vinný kámen a že se dá koupit v drogerii DM. Bohužel tam ani v žádné jiné jsem neuspěla, nevěděli vůbec co chci?! Můžete mi prosím poradit, čím ho mohu případně nahradit? Děkuji 

Vinny kamen je vlastně tzv. bio - prášek do pečiva bez fosfátů. Jde o vedlejší produkt při výrobě vína. Jde o draselnou sůl kyseliny vínové. Krystalizuje v sudech při fermentaci vína, ale můžete ho najít i na dně láhve s vínem. Při vaření se používá zejména pro stabilizaci bílků, ochranu cukrových sirupů před krystalizací, či snížení zabarvení vařené zeleniny. Dá se nahradit i klasickým práškem do pečiva. 
 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč