0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Známe vítěze Mattoni Grand Drink 2016!

Známe vítěze Mattoni Grand Drink 2016!
sdílet:
Vítězem mistrovství světa v míchání nealko koktejlů se stal Slovák Ladislav Doboš. Na druhém místě skončil Čech Achim Šipl.

Absolutním vítězem mistrovství světa v míchání nealkoholických drinků Mattoni Grand Drink 2016 byl v neděli před půlnocí vyhlášen slovenský barman Ladislav Doboš. V napínavém barmanském finále před zraky zaplněného Staroměstského náměstí, v rámci zábavné hudební show Mattoni Koktejl Festival, umíchal ten nejlepší drink s názvem A Touch of Spring. Kombinace mrkve, anýzu a feniklu svou chutí přesvědčila odbornou porotu a Ladislav Doboš tak zaslouženě převzal cenu z rukou ředitele Karlovarských minerálních vod Alessandra Pasqualeho a viceprezidenta IBA pro Evropu Pepeho Dioniho.

Vítězný koktejl se nese v duchu výrazných chutí a svou lehkostí, nízkou energetickou hodnotou a efektním provedením splňuje všechny atributy moderní mixologie. Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů probíhalo již od sobotního rána. První den bojovalo 23 barmanů z celého světa o postup do finálové pětice, mezi kterou se probojoval i český reprezentant Achim Šipl. Po celou dobu hodnotila výkony barmanů a chutě připravovaných koktejlů desetičlenná mezinárodní odborná komise. Její členové jsou rekrutováni z řad prezidentů barmanských asociací a členů IBA Boardu (vedení Mezinárodní barmanské asociace).

Devatenáctý ročník Mattoni Grand Drink, šesté mistrovství světa konané pod záštitou IBA, již tradičně představil nejnovější trendy v mixologii a s nimi spojený zdravý životní styl. Porota kladla důraz nejen na chuť koktejlů, ale také na inovativní postupy v přípravě, netradiční ingredience a originální vzhled. Všechny koktejly musí v soutěži splňovat nízký kalorický limit a obsahovat českou minerální vodu Mattoni. Ta se pro svou unikátní chuť a vyvážené složení minerálů stala vybranou vodou IBA – Mezinárodní barmanské asociace.

Výsledková listina Mattoni Grand Drink 2016:

  • První místo: Ladislav Doboš s koktejlem A Touch of Spring
  • Druhé místo: Achim Šipl s koktejlem Cou Cou
  • Třetí místo: Jessie Ray Clasicas z Filipín s koktejlem Winter Haven

Vítězný recept koktejlu A Touch of Spring:

Ingredience:

  • 5 cl 100% mrkvové a jablečné šťávy ZDRAVO
  • 1 cl posilujícího nápoje ze zázvoru a citronové trávy BOTTLE GREEN
  • 1 cl anýzového sirupu MONIN
  • 0,5 cl čerstvé citronové šťávy
  • 25 g čerstvého fenyklu
  • 10 cl perlivé minerální vody MATTONI

Ozdoba:

  • Mrkev
  • anýz
  • fenykl
  • ředkvička
  • červená řepa

 

Způsob přípravy:

Shake

 

Vítězný koktejl budete mít možnost ochutat i na Apetit pikniku! Stačí navštívit piknikový Mattoni bar, kde vám ho vyškolení barmani rádi připraví i spolu s vítěznými drinky z několika předchozích ročníků.

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit