Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak poznat dobré víno

Jak poznat dobré víno

Na vinném semináři se dozvíte všechno, co jste chtěli vědět o víně, ale báli jste se v restauraci zeptat.
21. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Vinný seminář, který vznikl ve spolupráci se Scuk.cz, je rozdělen do tří tematických bloků. V úvodu vás lektor Matouš Petráň ve stručnosti zasvětí do historie vína a vysvětlí vám, jaká je úloha sommeliéra. Dozvíte se také, jakým způsobem se víno hodnotí a jak funguje trh s vínem. Pro laiky bude zajímavé nahlédnutí do problematiky vinných falzifikátů.

V druhé části se kurz zaměří na víno v restauraci. Díky němu se stanete informovaným hostem, který ví, jaké víno si vybrat, co od sommeliéra i obsluhy očekávat, co vše zahrnuje vinná etiketa při servisu a konzumaci vína a také kdy a za jakých podmínek máte jako host právo reklamovat víno.

Třetí, závěrečný blok se věnuje praxi. Díky modelovým situacím se naučíte poznat dobré víno od špatného, odhalit jeho základní vady a vyzkoušíte si servis vína a zažijete sommeliérskou ceremonii. Kurz stojí 2450 Kč a trvá přibližně šest hodin.

Co: Vinný seminář
Kdy: 25. února 2012 od 11.30
Kde: Hotel Jalta, Václavské náměstí 45, Praha 1
Za kolik: 2450 kč
Info: www.gastroseminar.cz

REKLAMA

Přidat komentář