Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak poznat dobré víno

Jak poznat dobré víno
sdílet:
Na vinném semináři se dozvíte všechno, co jste chtěli vědět o víně, ale báli jste se v restauraci zeptat.

Vinný seminář, který vznikl ve spolupráci se Scuk.cz, je rozdělen do tří tematických bloků. V úvodu vás lektor Matouš Petráň ve stručnosti zasvětí do historie vína a vysvětlí vám, jaká je úloha sommeliéra. Dozvíte se také, jakým způsobem se víno hodnotí a jak funguje trh s vínem. Pro laiky bude zajímavé nahlédnutí do problematiky vinných falzifikátů.

V druhé části se kurz zaměří na víno v restauraci. Díky němu se stanete informovaným hostem, který ví, jaké víno si vybrat, co od sommeliéra i obsluhy očekávat, co vše zahrnuje vinná etiketa při servisu a konzumaci vína a také kdy a za jakých podmínek máte jako host právo reklamovat víno.

Třetí, závěrečný blok se věnuje praxi. Díky modelovým situacím se naučíte poznat dobré víno od špatného, odhalit jeho základní vady a vyzkoušíte si servis vína a zažijete sommeliérskou ceremonii. Kurz stojí 2450 Kč a trvá přibližně šest hodin.

Co: Vinný seminář
Kdy: 25. února 2012 od 11.30
Kde: Hotel Jalta, Václavské náměstí 45, Praha 1
Za kolik: 2450 kč
Info: www.gastroseminar.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...