Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Slavnosti moravského uzeného

Slavnosti moravského uzeného

Maso v tradiční úpravě ochutnáte o víkendu v Brně na hradě Veveří.
5. 2. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Uzení má u nás dlouhou historii. Byla to jediná možnost, jak mohli prostí lidé uchovávat maso ze zabijaček po delší dobu. Dnes patří uzené maso mezi vyhlášené moravské speciality. To nejlepší můžete ochutnat 9. a 10. února 2013 na hradě Veveří v Brně na Slavnostech moravského uzeného.

Uzenáři z celé Moravy návštěvníkům o víkendu nabídnou uzené maso s čerstvým chlebem z chlebové pece a také tradiční klobásky, paštiky a zabijačkové pochoutky jako ovar s jablečným křenem nebo prejt se zelím. Jelikož je stále období masopustu, nebudou chybět sladké koblížky, boží milosti a pro zahřátí moravská slivovice, medovina nebo svařené víno.

Zajímavý je i doprovodný program, na kterém představí svůj um uzenáři a kuchaři. Řezníci povedou také odborné workshopy o přípravě uzeného a předvedou správné porcování masa. Svůj prostor dostanou na jarmarku i řemeslníci. Program vyvrcholí masopustním průvodem se živým medvědem. Vstupenky na slavnosti stojí 100 Kč. Více informací najdete na www.moravskeuzene.cz.

Připravila Irena Vaňková

REKLAMA

Přidat komentář