0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnosti moravského uzeného

Slavnosti moravského uzeného
sdílet:
Maso v tradiční úpravě ochutnáte o víkendu v Brně na hradě Veveří.

Uzení má u nás dlouhou historii. Byla to jediná možnost, jak mohli prostí lidé uchovávat maso ze zabijaček po delší dobu. Dnes patří uzené maso mezi vyhlášené moravské speciality. To nejlepší můžete ochutnat 9. a 10. února 2013 na hradě Veveří v Brně na Slavnostech moravského uzeného.

Uzenáři z celé Moravy návštěvníkům o víkendu nabídnou uzené maso s čerstvým chlebem z chlebové pece a také tradiční klobásky, paštiky a zabijačkové pochoutky jako ovar s jablečným křenem nebo prejt se zelím. Jelikož je stále období masopustu, nebudou chybět sladké koblížky, boží milosti a pro zahřátí moravská slivovice, medovina nebo svařené víno.

Zajímavý je i doprovodný program, na kterém představí svůj um uzenáři a kuchaři. Řezníci povedou také odborné workshopy o přípravě uzeného a předvedou správné porcování masa. Svůj prostor dostanou na jarmarku i řemeslníci. Program vyvrcholí masopustním průvodem se živým medvědem. Vstupenky na slavnosti stojí 100 Kč. Více informací najdete na www.moravskeuzene.cz.
 

Připravila Irena Vaňková

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč