Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Irské slavnosti v Praze

Irské slavnosti v Praze

Tradiční irská whiskey, jehněčí z horských plání Wicklow, černé točené a mnoho dalšího můžete ochutnat na začátku listopadu v irské hospůdce James Joyce.
24. 10. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Při příležitosti oslav 20. výročí otevření hospůdky James Joyce v Praze si restaurace připomene nejen slavné začátky, ale i úplné kořeny irské gastronomické kultury, a to díky výjimečné nabídce tradičních nápojů a jídel.

Pivo s historií


Od 5. do 10. listopadu je pro návštěvníky připraven exkluzivní program. Hned první den můžete ochutnat stout Plain Porter Molly Malone. Toto pivo se připravuje podle receptury z 18. století a naposledy bylo v Irsku k ochutnání v padesátých letech minulého století. Den nato bude probíhat ochutnávka dvaceti druhů irské whiskey, včetně těch, které nejsou na českém trhu běžně dostupné. V pátek 8. listopadu se koná výstava fotografií z let počátků hospody James Joyce, která se pyšní známými hosty. V minulosti ji navštívil i prezident Václav Havel, irská prezidentka Mary McAleese nebo americký herec Dennis Hopper.


Irsko pro gurmány


Po celý čas oslav v podniku ochutnáte irskou snídani, ve které nechybí irská slanina, klobásky, bílý pudink a sázené vejce. Nebo vyrazte na večeři a dejte si kouřový burger s karamelizovanou cibulkou v pivu stout a likéru Irish Mist či tradiční fish & chips à la Burdocks, což je nejstarší dublinská restaurace, která tuto specialitu nabízí. Nejočekávanější specialitou irských slavností je jehněčí z hrabství Wicklow. Více informací o oslavách v pražské hospodě James Joyce najdete zde.

Irsko u vás doma


Jedním z pokrmů, které proniklo až za hranice Irska, je irské národní jídlo známé jako Irish Stew. Jde o velmi hustou polévku ve stylu německého eintopfu z masa, brambor a kořenové zeleniny. Vaří se v podstatě sama, a navíc je tak sytá, že se jí jako hlavní jídlo. Připravte si ji podle našeho receptu a ochutnejte ji také.

Připravila Nikita Rybová

REKLAMA

Přidat komentář