0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Irské slavnosti v Praze

Irské slavnosti v Praze
sdílet:
Tradiční irská whiskey, jehněčí z horských plání Wicklow, černé točené a mnoho dalšího můžete ochutnat na začátku listopadu v irské hospůdce James Joyce.

Při příležitosti oslav 20. výročí otevření hospůdky James Joyce v Praze si restaurace připomene nejen slavné začátky, ale i úplné kořeny irské gastronomické kultury, a to díky výjimečné nabídce tradičních nápojů a jídel.
 

Pivo s historií


Od 5. do 10. listopadu je pro návštěvníky připraven exkluzivní program. Hned první den můžete ochutnat stout Plain Porter Molly Malone. Toto pivo se připravuje podle receptury z 18. století a naposledy bylo v Irsku k ochutnání v padesátých letech minulého století. Den nato bude probíhat ochutnávka dvaceti druhů irské whiskey, včetně těch, které nejsou na českém trhu běžně dostupné. V pátek 8. listopadu se koná výstava fotografií z let počátků hospody James Joyce, která se pyšní známými hosty. V minulosti ji navštívil i prezident Václav Havel, irská prezidentka Mary McAleese nebo americký herec Dennis Hopper.

 

Irsko pro gurmány


Po celý čas oslav v podniku ochutnáte irskou snídani, ve které nechybí irská slanina, klobásky, bílý pudink a sázené vejce. Nebo vyrazte na večeři a dejte si kouřový burger s karamelizovanou cibulkou v pivu stout a likéru Irish Mist či tradiční fish & chips à la Burdocks, což je nejstarší dublinská restaurace, která tuto specialitu nabízí. Nejočekávanější specialitou irských slavností je jehněčí z hrabství Wicklow. Více informací o oslavách v pražské hospodě James Joyce najdete zde.

 

 

 

Irsko u vás doma


Jedním z pokrmů, které proniklo až za hranice Irska, je irské národní jídlo známé jako Irish Stew. Jde o velmi hustou polévku ve stylu německého eintopfu z masa, brambor a kořenové zeleniny. Vaří se v podstatě sama, a navíc je tak sytá, že se jí jako hlavní jídlo. Připravte si ji podle našeho receptu a ochutnejte ji také.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč