0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Irské slavnosti v Praze

Irské slavnosti v Praze
sdílet:
Tradiční irská whiskey, jehněčí z horských plání Wicklow, černé točené a mnoho dalšího můžete ochutnat na začátku listopadu v irské hospůdce James Joyce.

Při příležitosti oslav 20. výročí otevření hospůdky James Joyce v Praze si restaurace připomene nejen slavné začátky, ale i úplné kořeny irské gastronomické kultury, a to díky výjimečné nabídce tradičních nápojů a jídel.
 

Pivo s historií


Od 5. do 10. listopadu je pro návštěvníky připraven exkluzivní program. Hned první den můžete ochutnat stout Plain Porter Molly Malone. Toto pivo se připravuje podle receptury z 18. století a naposledy bylo v Irsku k ochutnání v padesátých letech minulého století. Den nato bude probíhat ochutnávka dvaceti druhů irské whiskey, včetně těch, které nejsou na českém trhu běžně dostupné. V pátek 8. listopadu se koná výstava fotografií z let počátků hospody James Joyce, která se pyšní známými hosty. V minulosti ji navštívil i prezident Václav Havel, irská prezidentka Mary McAleese nebo americký herec Dennis Hopper.

 

Irsko pro gurmány


Po celý čas oslav v podniku ochutnáte irskou snídani, ve které nechybí irská slanina, klobásky, bílý pudink a sázené vejce. Nebo vyrazte na večeři a dejte si kouřový burger s karamelizovanou cibulkou v pivu stout a likéru Irish Mist či tradiční fish & chips à la Burdocks, což je nejstarší dublinská restaurace, která tuto specialitu nabízí. Nejočekávanější specialitou irských slavností je jehněčí z hrabství Wicklow. Více informací o oslavách v pražské hospodě James Joyce najdete zde.

 

 

 

Irsko u vás doma


Jedním z pokrmů, které proniklo až za hranice Irska, je irské národní jídlo známé jako Irish Stew. Jde o velmi hustou polévku ve stylu německého eintopfu z masa, brambor a kořenové zeleniny. Vaří se v podstatě sama, a navíc je tak sytá, že se jí jako hlavní jídlo. Připravte si ji podle našeho receptu a ochutnejte ji také.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit