0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Spaghetti Bolognese

Barilla Spaghetti Bolognese
sdílet:
Klasické italské ragú, které si zamilujete.

Suroviny pro 4 osoby
 

  • 1 balení Barilla Spaghetti č. 5 
  • 55 g pancetty (můžeme nahradit slaninou) 
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje 
  • 1 střední cibule jemně nasekaná 
  • 2 řapíky (žebra) řapíkatého celeru jemně nasekaného 
  • 1 mrkev jemně nasekaná 
  • 1 stroužek česneku nakrájený na plátky 
  • 220 g mletého telecího masa 
  • 220 g mletého vepřového masa
  • 85 g rajčatového protlaku 
  • 1/2 šálku plnotučného mléko 
  • 1/2 šálku suchého bílého vína 
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

 

Postup 

  1. Pancettu umelte v kuchyňském robotu na středně velké kousky. 
  2. Ve velkém hrnci (6–8 litrů) s těžkým dnem rozpalte olivový olej na mírném ohni. 
  3. Do hrnce přidejte pancettu, nasekanou cibuli, celer, mrkev a česnek. 
  4. Zeleninu restujte dozlatova po dobu 5 minut, pozor na spálení.
  5. Přidejte telecí a vepřové mleté maso a zvyšte teplotu. 
  6. Za stálého častého míchání maso orestujte dohněda.
  7. Přidejte rajčatový protlak, mléko, víno a tymián. Jakmile vše přivedete k varu, snižte teplotu na středně nízkou a pomalu duste po dobu 1 až 1 a ½ hodiny. 
  8. Ragú (omáčku) dochuťte solí a černým pepřem dle potřeby.
  9. Do velkého hrnce dejte 6 litrů vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 polévkové lžíce soli (volitelné) dle chuti. 
  10. Ragú přendejte do soté pánve o průměru 30–35 cm a pozvolna ohřejte na středním plameni 
  11. Špagety uvařte dle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. 
  12. Uvařené špagety sceďte a přidejte je do pánve s ragú. Jemně vše na mírném ohni proházejte (promíchejte), aby se špagety důkladně omáčkou obalily. 
  13. Pokrm rovnoměrně rozdělte mezi 6 až 8 teplých misek a podávejte dozdobené strouhaným sýrem. 


Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč