Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Spaghetti Bolognese

Barilla Spaghetti Bolognese
sdílet:
Klasické italské ragú, které si zamilujete.

Suroviny pro 4 osoby
 

  • 1 balení Barilla Spaghetti č. 5 
  • 55 g pancetty (můžeme nahradit slaninou) 
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje 
  • 1 střední cibule jemně nasekaná 
  • 2 řapíky (žebra) řapíkatého celeru jemně nasekaného 
  • 1 mrkev jemně nasekaná 
  • 1 stroužek česneku nakrájený na plátky 
  • 220 g mletého telecího masa 
  • 220 g mletého vepřového masa
  • 85 g rajčatového protlaku 
  • 1/2 šálku plnotučného mléko 
  • 1/2 šálku suchého bílého vína 
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

 

Postup 

  1. Pancettu umelte v kuchyňském robotu na středně velké kousky. 
  2. Ve velkém hrnci (6–8 litrů) s těžkým dnem rozpalte olivový olej na mírném ohni. 
  3. Do hrnce přidejte pancettu, nasekanou cibuli, celer, mrkev a česnek. 
  4. Zeleninu restujte dozlatova po dobu 5 minut, pozor na spálení.
  5. Přidejte telecí a vepřové mleté maso a zvyšte teplotu. 
  6. Za stálého častého míchání maso orestujte dohněda.
  7. Přidejte rajčatový protlak, mléko, víno a tymián. Jakmile vše přivedete k varu, snižte teplotu na středně nízkou a pomalu duste po dobu 1 až 1 a ½ hodiny. 
  8. Ragú (omáčku) dochuťte solí a černým pepřem dle potřeby.
  9. Do velkého hrnce dejte 6 litrů vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 polévkové lžíce soli (volitelné) dle chuti. 
  10. Ragú přendejte do soté pánve o průměru 30–35 cm a pozvolna ohřejte na středním plameni 
  11. Špagety uvařte dle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. 
  12. Uvařené špagety sceďte a přidejte je do pánve s ragú. Jemně vše na mírném ohni proházejte (promíchejte), aby se špagety důkladně omáčkou obalily. 
  13. Pokrm rovnoměrně rozdělte mezi 6 až 8 teplých misek a podávejte dozdobené strouhaným sýrem. 


Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Apetit magazín